söndag, december 22, 2013

U som i underbara vänner

 
Jag gillar den här bilden, även om man inte kan direkt se vem det är som går där framme. Jag vet att det är våra härliga, underbara vänner K och R som är går bredvid mannen min. De var här i februari och fick faktiskt se ett vitt Skåne!
 
Vår vänskap har några år på nacken nu. Den fann sitt ljus på Santorini 1991, dit vi åkte utan att känna till varandras existens. På charterresans välkomstkväll bestämde vi oss, jag och mannen min, för att inte vara så typiskt svenska utan fråga om vi fick slå oss ner hos någon. Det blev dessa fina människor och på den vägen är det.
 
De har inte sagt upp bekantskapen än, så efter alla våra sammankomster där vi bor hemma hos varandra (och vi har tillsammans varit åtta stycken sedan 1996) måste vi ha skött oss hyfsat;) Vi äter gott i stort sett dygnet runt och försöker aktivera oss med lite olika saker. Det kan bli allt från att jaga förrymda kalvar på deras gård eller grilla korv med snö upp till knäna ute i deras skog till kajakpaddling eller bastubåttur i Sövdesjön, Lisebergsbesök eller resa till Cypern. Men mest så fikar och grillar vi och pratar om allt mellan himmel och jord.
 
Sådana här vänner är ovärderliga! Det finns fler sådana i vår vänkrets, men den här familjen har en speciell plats i våra hjärtan<3
 
U - underbara vänner, visst platsar det i decemberutmaningen? Önskar vi fått träffa dem under julledigheten, men det är lite många mil emellan oss för enbart en blixtvisit.
 
Ha en fin fjärde advent!

9 kommentarer:

 1. Fantastiskt med sådana vänner. Underbara vänner.
  Fin tolkning av U.
  Önskar dig en underbar fjärde advent
  Kram
  Annie

  SvaraRadera
 2. Såklart det passar. Det är härligt med sådana vänner. Fin bild. Ha en fin advent Kram Pernilla

  SvaraRadera
 3. Sådana vänner är ovärderliga, härlig tolkning av U, ha en skön fjärde advent. Kram Åse

  SvaraRadera
 4. Hej Suz!
  Så fint du skriver om era vänner! Härligt ställe ni lärde känna varandra på också! Har aldrig varit på Santorini men det verkar vara en bildskön ö!
  Tack för hälsning inne hos mig, jag önskar även dig och din familj en riktigt god jul! Den lär bli grön i år (även om min stora son sa helt övertygad idag att det visst kommer att vara masssssor av snö på julafton:-)
  Vi hörs!
  Stor kram Anna

  SvaraRadera
 5. Det är bland det finaste i livet - goda vänner!

  SvaraRadera
 6. Nu blir jag lite rörd, fint att få tillägnat oss detta. Ni ska veta att ni också har en stor plats i våra hjärtan, tänker ofta på resan vi gjort, från 3 månaders bebis till 17 1/2 år 197cm tonårspojke. Ni har ju faktiskt funnits i hela hans liv. Nu fick jag lite ny energi efter en skithelg. Stora kramen till er alla.

  SvaraRadera
 7. Så underbart! Jag upplever det annars som extra svårt att skaffa nya, nära vänner som vuxen. Ta väl hand om varandra!
  Ha en härlig kväll!
  Kram!

  SvaraRadera
 8. Vilket fint inlägg Suz, ja de är oslagbara de där vännerna! Låter underbart och jag önskar er många fler sådana minnen/stunder/träffar!

  Kram Tatjanis

  SvaraRadera

Tack för din kommentar! Jättekul att du tittade in här hos mig, hoppas du återvänder:) Kram Suz