tisdag, december 31, 2013

Nyår

 
Då har vi kommit till sista inlägget i Tatjanis decemberutmaning! Lite vemodigt, men det ska bli skönt med lite paus från klurigheter nu;) Men det har varit så kul att vara med:) Antar gärna utmaningar av det här slaget igen, dock något färre gånger per månad för jag har inte kunnat låta bli att klura på varje bokstav/ämne!
 
Och så himla kul att ha fått nya bloggvänner! Tack för alla fina kommentarer<3 Jag skänker ju en krona för varje kommentar i december till Cancerfonden, så ta chansen och stötta lite till genom att kommentera här nedan;)
 
 

 
Så har vi då dagens ämne med nyår eller nyårslöften. Jag kommer inte att avge några löften, men ska försöka ge mig på några målsättningar istället (som jag skrev i gårdagens inlägg).
 
Orden ovan får komma i repris - de har varit till stor nytta under 2013 och kommer att få vara kvar i mitt sinne även 2014. Vi behöver ständigt påminna oss om det självklara! Allt det som gör livet så gott att leva.
 
Sen är det där med motionen, den ska bli bättre och för att uttrycka mig lite som vår värd i utmaningen, det kan bara bli bättre än 2013:) Mitt mål ska vara mätbart och därför vill jag sikta på bland annat yoga och rörligheten, styrkan i kroppen mycket för ryggens skull - att återigen kunna stå med raka ben och ledigt nå ner med händerna i golvet när jag böjer mig framåt.
 
För att få upp flåset och orka mer så ska crosstrainern åter tas i bruk, minst två gånger per vecka - mätbart. Joggingskorna dammas av och användas utomhus, till att börja med en gång per vecka och sedan utökas med bättre väder och istället för crosstrainern.
 

 
Tack A, för att du delade med dig av detta lilla meddelande! Det tål att tänkas på och även om det inte alltid går att leva helt efter (då skulle vi till exempel inte komma in i huset av allt damm eftersom jag aldrig mer skulle ta i dammsugaren!).
 

 
Vi har levt alldeles för gott och obetänksamt under en längre period, med helt fel meny många gånger. Av bekvämlighet, för att det ska gå fort eller bara för att vi inte orkat bry oss. Det ska vi/jag ändra på nu. Men ny julklappsbok (Sannas matbok - för den självläkande människan, Sanna Ehdin) ska jag hämta inspiration och lite mer eftertanke när jag planerar våra veckomenyer.
 
Men inte vända upp och ner helt på tillvaron utan gradvis förändringar istället, smyga in nyttiga tankar och recept. Och det finns massor av gott, även om det är nyttigt. Men kommer vi fortfarande att njuta av livets goda i form av ost, vin, små sötsaker och annat - ibland!
 

 
Mycket tänkvärt citat ovan, behövs säkert för att ge det nya en chans och inte bara kämpa för att få bort gamla ovanor. Att hitta nya vanor är lätt, att hålla sig till dem är betydligt svårare. Därför måste de vara så bra att de är värda att kämpa för.
 

 
Jag tror det räcker med målsättningar där. Med full fokus på hälsan. Då tror jag också att energin kommer att befinna sig på en högre nivå, det kommer av sig självt när man mår bra.
 
Och det är precis vad det handlar om - att må bra! Oavsett hur vi ser ut så är det viktigaste att vi mår bra, både i kropp och i själ, i hjärta och i sinne.
 

 
 
Vi ska också behandla varandra väl. Med respekt för varandras olikheter. Inte acceptera vad som helst, men varsamt tala om för varandra som i så fall är fel.
 

 
Mina målsättningar för 2014 är klara. Tycker de känns ganska bra. Planen tar fart i huvudet och nu ska jag ta några dagar att grunna på hur vi ska slussa oss in i det nya året och låta goda vanor ta plats.
 
Önskar er alla ett riktigt gott slut på 2013,
ett Gott Nytt År och en fin start på 2014!
 
Tack för att ni varit med mig under året <36 kommentarer:

 1. Bra tankar tycker jag :)
  Gott Nytt År!
  Kram!

  SvaraRadera
 2. Så mycket koka och fina tankar du skriver om. Hoppas du lyckas. Har varit kul att följa dig i utmaningen. Kommer fortsätta kika in hos dig. Ha ett riktigt Gott nytt år. Kram Pernilla

  SvaraRadera
 3. SÅ fint och härligt att läsa Suz!

  GOTT NYTT ÅR till dig och familjen - jag tror 2014 blir härligt! Tack för alla vackra bilder, vackra och kloka texter. Häromdagen kom också ett jättefint kort från dig - underbart! Tusen tack, så glad jag blev <3

  Stora kramar till dig underbara Suz!

  Lotta

  SvaraRadera
 4. Passar på att skriva nåt i de sista självande minuterna av 2013, nån krona extra. Tack för alla fina och tänkvärda ord, tack för att jag får lite extra energi efter våra "korta" telefonsamtal. Hoppas vi får tillfälle att träffas inte alltför "långt" bort, åtminstone till sommaren. Gott Nytt 2014 önskar vi er alla. Kram

  SvaraRadera
 5. Du Suz, gott nytt år!!!!

  Stor varm kram/ Tatjanis

  SvaraRadera
 6. Tänkvärda ord o tankar. Önskar dig en härlig start på 2014. Kramisar Tina

  SvaraRadera

Tack för din kommentar! Jättekul att du tittade in här hos mig, hoppas du återvänder:) Kram Suz