måndag, december 16, 2013

O - omväg

 
Förra vintern var det verkligen vinter även i Skåne. Gnistrande snö som gjorde det värt att ta en omväg genom skogen ibland. Bara för att liksom. Få känna den klara, höga luften och njuta av knastret under fötterna när du trampar på skogsvägar som kanske bara ett rådjur smugit sig fram på.
 
Den här bilden tog jag förra vintern. När jag tog sköna promenader genom skogen och njöt vinterluft i fulla drag. Slapp denna vinters dis, dimma, regn och blåst.
 
Ett som är säkert, du blir så mycket piggare och gladare av hög luft och lite vitt utomhus! Även om jag inte alls är förtjust i snö på våra bilvägar, de ska bli torra och fina med en gång, så vill jag gärna ha snö till jul och nyår. Men det behöver frysa till lite först, här i Skåne. Annars blir det bara slask.
 
På lördag vänder det:) Då blir det ljusare tider igen och snart går vi ett nytt år till mötes. Det är dags att börja reflektera över 2013. Blev det några omvägar mot uppsatta mål? Kanske blev det omvägar både här och där, på väg mot något som vi inte nådde riktigt fram till. Och många gånger kan de här slingriga vägarna ge oss nya infallsvinklar att kanske ändra den ursprungliga planen. Kanske irrar vi ibland till synes planlöst utan mål överhuvudtaget, kanske för att vi tappade fokus. Eller så har du nått fram och behöver sätta upp nya mål och vägar dit.
 
Det är spännande, våra vägar genom livet. Det är inte målet som ger mening, det är vägen (eller vägarna och omvägarna) dit. Och vi ska inte misströsta om vi kanske tycker att vi står och stampar på samma ställe, så är livet och ibland behöver vi "bara" vara tillfreds med vad vi redan uppnått. Njuta av allt vi kan och klappa oss själv på axeln. Det är inte fel att tacka sig själv för det gångna året, vara tacksam för omvägarna vi tog.
 
O - omväg, mitt bidrag i dagens decemberutmaning hos Tatjanis
 
Ha en fin start på veckan!

5 kommentarer:

 1. God morgon!

  Vilket vackert bidrag. Omväg, tänk så mycket bra de kan göra och ge. Läste om att man bör ta omvägar ofta, inte tex köra samma väg till jobbet utan välja något annat. Att det är bra för oss, får oss att öppna sinnena. Jag tog en annan väg i morse och det resulterade att jag fick se ett vackert hus jag itne tänkt på tidigare.

  Omväg - gillar det verkligen!
  Ha en fin dag Suz,

  Kram - Tatjanis

  SvaraRadera
 2. Härlig bild! Jo, den där snön... Den hade behövts nu.
  Kram!

  SvaraRadera
 3. Så fin bild. Vackert du skriver om omväg! Ha en fin dag Kram Pernilla

  SvaraRadera
 4. Du gjorde mig så glad idag Suz! Verkligen glad i hjärtat min vän. Tack! ♥

  Hela stycket från "- På lördag....ner till - vägar dit" kunde inte stämma in bättre på mig. Som jag känner det nu...

  Kram Ann-Louise

  SvaraRadera
 5. Vilken fin tolkning!!
  Nu blev jag inspirerad att summera mitt år. Det hinner hända så mycket på ett år.
  Saker som är vardag, svåra saker men också dom där glimrande ögonblicken som är viktiga att påminna sig om.

  Kram till dig//hannis

  SvaraRadera

Tack för din kommentar! Jättekul att du tittade in här hos mig, hoppas du återvänder:) Kram Suz