lördag, december 21, 2013

T - te, timjan och trolla

Trollade med kottar idag, blev ganska nöjd med resultatet:)
 
Nu börjar det märkas att hjärnan tagit semester! Det är den pyssliga hjärnhalvan som styr nu, från och med i eftermiddags när jag gick på julledighet. Men det borde ju egentligen passa bra i Tatjanis decemberutmaning.
 
Skulle åka buss hem, men jag fick ringa efter dottern att hon fick komma bort om mitt jobb (innan hon satte sig i frisörstolen) och hämta min julklapp från mina snälla chefer. Glatt överraskad fick jag ta emot ett vackert arrangemang med både ljus, godsaker och amaryllis på bricka. Fanns inte en möjlighet att transportera denna på bussen! Och inte hade jag väntat mig något i present, vi var ju iväg med våra respektive på hotellhelg med både spabad och julbord förra helgen! Riktigt trevligt och gott var det också. Något bra måste jag ha uträttat i år:)

 
Men vi försöker väl ändå utveckla det där med T lite - te och timjan, två favoriter under hela året. Det finns alltid plats för en kopp te och det finns alltid ett tillfälle att dricka te. Och finns det inte ser vi till att skaka fram en stund:) Jag är alldrickare, allt utom rökt te kan få passera min tesil.
 
Timjan, denna underbara kryddväxt! Dra några kvistar över ugnsbakade grönsaker, strössla över ärtsoppan, ha med en bukett i köttgrytan ... den här örten kan användas nästan obegränsat. Har jag berättat om timjanskum? Du kokar timjan med mjölk och grädde och vispar upp det till skum precis före servering, perfekt tillsammans med en rödvinssås till en god köttbit.
 
Nu får jag väl vara lite stolt,
snart är vi i mål i decemberutmaningen:)
Ha en supermysig lördag!

4 kommentarer:

 1. Fina T. Jag dricker också de flesta sorters te. Det är supergott. Ha en härlig lördag. Kram Pernilla

  SvaraRadera
 2. Timjan är nog en av mina absoluta favoritörter också! Passar till allt och växer som ogräs. Har du testat fransk timjan? Riktigt härlig med en intensiv smak.
  Ha en fin dag!
  Kram!

  SvaraRadera
 3. Timjan är en favoritkrydda som jag använder ofta i min matlagning. Jag är tyvärr en kaffekärring o dricker väldigt sällan te. Kramisar Tina

  SvaraRadera
 4. Underbart T, gillar kott-trolleriet :) blev väldigt vackert, stämningsfullt och härligt. Ja jo jag gillar ju te också och timjan... men i alla fall kottarna skapade mysstämning och det är jag extra förtjust i just nu :)

  Kul att du är med Suz, gör mig otroligt glad!!

  KRAM - Tatjanis

  SvaraRadera

Tack för din kommentar! Jättekul att du tittade in här hos mig, hoppas du återvänder:) Kram Suz