måndag, december 30, 2013

Året i bilder

 
Året i bilder i Tatjanis decemberutmaning blir även en liten årskrönika här hos mig. Tar tillfället i akt att summera 2013 men kommer säkert missa något. Att gå tillbaka i gamla blogginlägg gör det möjligt att reflektera ännu bättre och jag är så glad att jag började med VarDagsSaker. Upptäcker att jag väldigt lätt glömmer bort saker och att det är väldigt nyttigt att här summera vad som egentligen blivit ett händelserikt år utan att för den sakens skull ha innehållit varken livsavgörande händelser eller långresor med mera.
 
Under första delen av året fick tulpaner ofta följa med hem vid veckohandlingen, fröknäcke bakades i parti och minut, jag passade på att duka bordet vackert så fort jag fick en möjlighet, åkte alldeles själv till Formexmässan, våra fina vänner hälsade på oss i omgångar, mannen min och jag firade 20-årig bröllopsdag, jag startade min webbutik  med samma namn som bloggen - VarDagsSaker, njöt av den första vårsolen och fotograferade körsbärs- och äppelblommor på både längden och tvären.
 
Och mottot för året, förutom att fokusera på energi, har varit att följa orden i bilden ovan och jag tycker det har lyckats ganska väl och tänker behålla dem för 2014!

 
 
Nu följer lite sommarkollage. En sommar som vi verkligen tagit vara på. Njutit av trädgården, hjälpt till i amfiteatern, grillat, träffat vänner och ändå haft tid att bara vara. Sköna stunder med läsning, något kallt att dricka eller en kopp te när det passade bättre. Bakat pajer och bara haft det skönt! 
 
 
Hälsat på hos vännerna, blivit överraskad med hästdag, njutit promenader, varit på stranden och fått känna sanden mellan tårna, lyssnat på vågskvalp och badat i det alldeles för kalla vattnet. Och så blommorna, alla dessa härliga sommarblommor som alltid får mig glad. Jag lovade ju mig själv att 2013 skulle bli ett år med fokus på energi och jag har verkligen försökt tänka på just detta. Laddat batterierna med jämna mellanrum och lärt mig tänka efter innan jag säger ja till allting direkt.
 
Det är bättre att säga kanske och be att få lite betänketid. 

 
Roadtrips har vi verkligen fått in den här sommaren! Underbara turer med sköna upplevelser, goda luncher och mysiga fikaställen. Eller så packar vi picknick i den egna korgen. Vårt vackra landskap Skåne har mycket att erbjuda och det finns fortfarande många fler ställen att åka till. Och med vår lilla pärla till sommarbil - det är en härlig känsla att känna vinden i håret och alla dofterna som kommer mycket närmre.
 
Det var också den här sommaren som jag fick nöjet att träffa två bloggvänner i verkliga livet, så kul och vilken mysig dag vi hade! Jag hoppas på en repris snart:) Tänk att bloggandet har gett mig så många nya vänner, de flesta enbart här i blogglandia men vem vet, vi kanske också kommer att träffas så småningom.

 
Hösten har varit gynnsam och mild mot oss, åtminstone hos oss här i söder. Jag har njutit av de vackra färgerna och gått loss med kameran både i trädgården och skogen. Äpplena har hängt i klasar och det har skördats, bakats pajer och kokts både chutney och mos. Kastanjer hittade jag också och visst är de härliga att dekorera med!
 
Hösten innebar också en Stockholmsresa, jag fick ju biljetter till SPÖK i födelsedagspresent:) Och vilken tur vi hade med vädret! Sköna dagar i huvudstaden, härlig show, god mat och umgänge med goda vänner. Sådant som alltid ger en ordentlig dos energi. 

 
Någon vinter har det fortfarande inte blivit och när den vackra, långa hösten övergick i lite mer dystert mörker med regn och blåst som nästan dagliga inslag, då började jag tillverka julkort. Jag har redan skrivit tillräckligt om dem, men de lär dyka upp igen;) Promenaderna har blivit betydligt färre och jag känner mig lite försoffad. Det är läge för en förändring, men mer om det i morgondagens inlägg.
 
Regndroppar kan också vara vackra, men jag fotograferar egentligen mycket hellre hägern i hamnens vattenspegel. Och äpplena hänger fortfarande med, det finns fortfarande kvar i lådan och i helgen blev det äppelpaj till dessert:)
 
Att mysa till det i advents- och jultid är extra mysigt eftersom det är så mörkt. Jag har återigen kommit fram till att jag är i mitt rätta element när jag får pyssla med alla de här grejerna. Som att förbereda glöggmingel, dekorera bord och laga till små godsaker. Helt enkelt göra det mysigt! Eller förbereda julmarknaden, greja med webbutiken och vara lite kreativ med korttillverkning. Detta och skriva, då bara försvinner tiden utan att jag märker det - då har jag flow. Då får jag också energi.
 
2013 - ännu ett år har passerat!

6 kommentarer:

 1. Så fint du skriver om året som gått. Kul att läsa. Ha en fin dag Kram Pernilla

  SvaraRadera
 2. Ett härligt år med andra ord!
  Kram!

  SvaraRadera
 3. Underbar summering! underbart år! Underbart minst sagt. Men du, hojta om du vill ha sällskap på Formex ;-) det skulle kunna vara en lagomt äventyr.

  Må gott!

  STOR KRAM

  SvaraRadera
 4. Vilket fint år du har haft!!
  Jag önskar dig ett minst lika fint 2014!
  Kram Jennica

  SvaraRadera
 5. Härliga bilder och ett härligt år!
  Gott Nytt År!
  Kram Agneta

  SvaraRadera
 6. Vilken härlig krönika och vilka underbara bilder. Jag gillar alla dina MORE. Önskar dig ett Gott Nytt År. Nyårskram

  SvaraRadera

Tack för din kommentar! Jättekul att du tittade in här hos mig, hoppas du återvänder:) Kram Suz