torsdag, mars 01, 2012

SimultanförmågaKan ju inte bara stå där helt sysslolös och vänta på att pannkakorna ska bli färdiggräddade! Så lite fix med att släppa loss tulpisarna i vasen, lite fotografering med mobilen för att jag trodde jag skulle kunna fixa ett blogginlägg från den (men det får jag redigera nu istället, när jag hämtat den bärbara datorn). Hur det går med pannkakorna? Jodå, två har slunkit ned ... jag har ju inte ätit sedan 11.30!!! En åkte faktiskt i soporna :) jag glömde den när jag bråkade med mobilen, men nu går det strålande!

Tyckt att jag känt mig lite konstig idag, frusit, varit varm, lite yr osv. Vill inte bli sjuk, våren är här, vi ska ha gäster på lördag och jag har så många roliga saker jag vill komma igång med. Men så tyckte jag att jag på något sätt kände igen känslan i kroppen och tittade i almanackan, fullmåne först nästa torsdag! Jag ska väl inte gå omkring och känna mig så här i en vecka. Frusen och lite småkonstig, sover lite dåligt, rena pms ... räcker med en stingslig tonåring i huset. Inte ska jag väl bli en sån där man kallar klimakteriekossa som blir rent ohanterlig. Hjälp, hemska tanke! Kan det börjas nu? Nej jag är alldeles för ung ;-) tjoho, vem kan jag lura?! Men hur var det nu, läste en artikel för inte så länge sedan - motion ska hjälpa, att vara snäll mot sig själv och sin kropp och inte tro att man håller på att bli galen! Ok, det kan jag köpa :) vill gärna "mota Olle i grind" om man så säger ...

Vad kan väl vara bättre för kroppen än att börja motioner igen? Det har blivit alldeles för lite i vinter, helt ur form så att säga. Göteborgsvarvet kan jag glömma (är det någon som vill köpa min startplats?) Att det skulle vara en morot att anmäla sig till ett lopp för att komma på rätt bana med motionen funkar inte på mig, snarare tvärtom - det blir enbart ett tvång! Så nu ska jag börja om (för vilken gång i ordningen har jag tappat räkningen på, helt ärligt) och nästa gång jag anmäler mig till ett lopp ska jag vara i form, redo att klara det jag anmäler mig till i anmälande stund! Då kanske, kanske det kan vara en morot att hålla igång.

Nu ska jag gå på den linjen som säger lugn start, vänj kroppen vid motion, öka långsamt och känn att du blir sugen på att röra dig. Göra det till en vana helt enkelt, innan jag börjar plåga kroppen med för tung belastning. Målet får vara långsiktigt, inga superdieter utan enbart sunt förnuft. Varva sköna promenader med lite pulspromenader och belöna framgång med ett spabesök kanske :)

Låter väl som en god idé?

1 kommentar:

  1. Låter som en mycket god idé! Är det inte roligt lär man tappa sugen! Men nu känns det härligt med vårsolen och då kanske det är lättare att komma igång?? Jag hoppas det iallafall!

    Ha en härlig helg!

    SvaraRadera

Tack för din kommentar! Jättekul att du tittade in här hos mig, hoppas du återvänder:) Kram Suz