torsdag, april 23, 2015

Torsdagsfilosoferar

 
Jag återanvände den fina "blomburen" vi fick av mina föräldrar till påsk. Bytte ut rosorna och kvistarna och tog bort äggen. Vips så fick vi njuta ett tag till. Borde tyvärr plockat bort den redan, för rosorna har vissnat, men det får bli imorgon. Då tar jag ett städryck.

 
Idag har jag mest filosoferat, sådär på en torsdag. Dagen startade med ett ryck när jag vaknade och kände på mig att dottern försovit sig ... jodå, det blev lite stressigt men hon hann. Curlingmamman gjorde en stor smoothie som hon kunde ta med på bussen som frukost. Gissa om jag kröp ner under täcket igen, klockan var ju bara strax efter 06.00 i morse! Och ledig dag. Mjuka linnelakan går inte att motstå en stund extra.

 
Men efter en liten snooze var jag uppe igen, frukost och tog sedan tag i listan med telefonsamtal och tidsbokningar, linsbeställning mm. Fixade allt på listan och klappade mig själv på axeln:) Så skönt när det liksom släpper, den där tyngden av sånt man borde göra men gärna skjuter upp till sista minuten. Varför kan jag aldrig lära mig? Nu kan jag ju bara slappna av.

 
Det har nästan stormat till emellanåt och det soliga vädret kan inte riktigt njutas så som vi gjorde i helgen. Men gott har det varit ändå. Och så har jag bakat kladdkaka till dottern. Hon fixar inte riktigt tårtbottnen som mormor gör till deras födelsedagar. Och sådan är det imorgon, så jag blev tillfrågad om jag ville fixa en sådan så att barnbarnet skulle ha något att kalasa på till efterrätt. Och det var väl klart att jag ville - när har jag någonsin sagt nej till att baka!?


Har tänkt på morgondagens fotoutmaning också, skulle fotograferat men kom inte så långt idag. Tror jag fixar det imorgon bitti. Innan det är dags för städningen. Det går ju faktiskt att göra kul saker först, så att man verkligen hinner med det. Vem bryr sig om städningen inte blir klar förrän på lördag? Okej, jag kanske bryr mig lite men jag håller på att träna mig på sånt. Att inte bry mig så mycket och slappna av lite mer. Att göra roliga saker betyder mycket och behöver också få ta lite plats.

 
Sen har jag också funderat över varför jag har så svårt att få fart på motionerandet. Och matfilosoferat  har jag också gjort. Samt haft klänningsjakt på nätet tills jag kom på att det faktiskt redan hänger flera stycken i garderoben som inte är använda så fasligt många gånger och lätt kan piffas upp med någon form av accessoar. Och kanske ett par nya skor istället, som kan användas till fler plagg. Det är mitt konsumtionstänk som kickat igång. Visst är det roligt med nytt, men jag hade ju liksom glömt bort de där fina sakerna som redan finns hemma. 

 
När jag surfar runt på bloggar förbluffas jag ofta över vilken enorm köpstyrka det finns därute. Och det är exklusiva saker, dyra märken och många inköp. Visst är det säkert samarbeten ibland och lägger man ihop många bloggar kan det kännas som om det är makalösa mängder. Sen finns det också raka motsatsen bland alla jag besöker. Många som återvinner, fixar och trixar, byter och renoverar. Det är häftigt med mixen, det behöver vi. Och att förhålla sig på sitt eget vis till hur man själv vill göra. Jag gillar att både se nya saker och läsa om hur man kan fixa till något så att det känns som nytt eller nygammalt eller vad man nu är ute efter. Bra tips kan man aldrig få för många av!
 
Nu är det snart tjejkväll för dottern och mig, ska bli kul att se vad som väntar. Jag har ingen som helst aning:)
 
Ha en fin torsdagskväll<3


1 kommentar:

  1. Skönt att ha gjort alla måsten. Så du kan njuta. Så fint med rosorna i arrangemanget. Ha en fin dag Kram Pernilla

    SvaraRadera

Tack för din kommentar! Jättekul att du tittade in här hos mig, hoppas du återvänder:) Kram Suz