onsdag, oktober 24, 2012

Välbehövlig höstpromenad


Igår struntade jag totalt i måstena och tog en grymt välbehövlig höstpromenad i skogen, med kameran på magen. Som ni ser tittade jag både upp i trädkronorna och framåt längs stigarna, men kröp även bland löven på marken :) Det här behövde jag verkligen! Jösses vad skönt att komma ut och gå, låta alla tankar flyga och fara. Andas in den härligt krispiga höstluften. Låta lugnet komma in i själen och glömma sånt jag retar mig på.
 
Det har varit intensiva dagar och jag behöver komma ikapp lite. Jag älskar alla våra årstider, ja nästan i varje fall. Men det är svårt att vänja sig vid mörkret som lägger sig tidigare och tidigare om kvällarna. Och morgnarna! Hur lätt är det att stiga upp när det är mörkt? Man vill ju bara dra täcket över huvudet och somna om när klockan ringer.
 
Tröttheten är envis, liksom värken i kroppen. Och tanken på höstkläder som säkert inte passar längre:( Usch, jag hade behövt en intensivkurs i mat- och hälsa. Eller nej, jag vet ju precis vad som behövs men det är så vansinnigt svårt att övertyga hjärnan. Få den att styra handen i rätt riktning, inte ta mer/om och röra sig hästlängder mer än vad jag får till idag. Jag - som har all tid i världen! Eller har jag verkligen det?
 
Jobbet tar sin tid, konsulentverksamheten tar sin tid och alla måstena tar sin tid. Just det - jag lägger in motion som måste. Eller är det så bra? Måstena är tråkiga, inte sant? Hm ... Ekorrhjulet är på snurr igen och jag är den enda som kan stoppa det!
 
Inte konstigt jag kommer på mig själv att sitta och muttra i bilen på väg till jobbet om morgonen, medtrafikanter som gör omkörningar på heldragen linje och får mitt hjärta att flytta till halsgropen gör inte saken bättre. Gråmulen himmel och småstänk gör mig inte gladare.
 
Det är tur att man ibland skrattar gott tillsammans med härliga människor hemma, på jobbet och vid alla slags möten som händer i vardagen. Ett gott skratt förlänger livet, sägs det. Ligger säkert något i det.
 
Ha en fortsatt fin vecka!

2 kommentarer:

 1. Hej Suz!
  Härligt och eftertänksamt inlägg! Jag känner igen mig i en hel del av det. Satt bredvid en kollega på lunchen idag som plockat svamp i helgen. Det lät så härligt med tid i skogen. Vi satsade på stranden itsället förra helgen.
  Jag lyssnar just nu på ljudbok till och från jobbet. Så underbart det är! Jag njuter då jag annars inte läser så mkt just nu.
  Jag försöker också anpassa mig till höstens brist på ljus och vetskapen om att en lång vinter ligger framför oss. Men veckorna ramlar på och julen ligger framför oss.

  Sköt om dig Suz! Här finns en till som borde röra på sig mkt mer!
  Stor kram Anna

  SvaraRadera
 2. Håller helt med Anna, vilket fint inlägg! Ekorrhjulet vill man ju undvika, hitta smarta vägar eller stigar förbi.

  Skratta är bra, mycket bra! Det behövs.

  Stor kram och ta hand om dig!

  Lotta

  SvaraRadera

Tack för din kommentar! Jättekul att du tittade in här hos mig, hoppas du återvänder:) Kram Suz