söndag, oktober 14, 2012

Behöver färgklick


Lite färg, såhär en regnig söndagsmorgon? Det behöver i varje fall jag:) Bilden är från ett fruset Skåne i fredagsmorse. Och ska jag vara ärlig - jag vill mycket hellre ha hög luft, lite kallt och sol än det här strilande höstregnet som ser ut att bli dagslångt.

Det blir inget shoppinginlägg nu heller. Jag känner mig inte ytlig nog, än så länge. Jag hade ett långt samtal med en fin vän igår (alltid långa, helt omöjligt att korta ner). De är egna företagare, kämpar på mot väder och vind och allt annat och jag beundrar deras styrka, mod och uthållighet. Jag läste ju också bloggar igår och insåg att en fin bloggvän drabbats av hård motgång i sitt egna företag. Livet kan vara så hårt, orättvist och kämpigt. Ändå reser vi oss gång på gång och kämpar vidare - för vad finns det för alternativ? Ska vi bara lägga oss ner och ge upp? Finns inte på kartan för de flesta, innerst inne sitter det en kämpe i oss alla. Hoppas jag. Tror jag. Jo - så är det!

Idag kikar mina föräldrar in om till oss, det ska bli mysigt. Det var länge sedan vi satt ner och fikade och pratade. Vad är det med tiden som bara rusar iväg? Vi är inne i halva oktober och jag har fortfarande sommarkläderna hängande i garderoben. Svårt att inse att jag måste ta strumpor på mig.

Nu försvann det en timme vid datorn! Ska gå och ta fram en ost av ostarna jag tänkte bjuda på till förmiddagsfikat ... vi hörs kanske under dagen, får se hur tiden behandlar mig idag;)

Ha en mysig söndag!

7 kommentarer:

 1. Vilken fantastiskt vacker bild. Håller med dig jag hade gärna haft sol och kallt än grått och kallt. Iof regnar det inte här (just nu) men ändå.

  SvaraRadera
 2. Vackrare väder kommer i vår del av landet! Men man känner verkligen att vi är på väg mot mörkare och kallare dagar.
  Så fin bild du visar idag! Kram Anita

  SvaraRadera
 3. Vackrare väder kommer i vår del av landet! Men man känner verkligen att vi är på väg mot mörkare och kallare dagar.
  Så fin bild du visar idag! Kram Anita

  SvaraRadera
 4. Hej Suz!
  En kvällshälsning från mig! Hoppas ni fick en trevlig fikastund! Jag känner också att tiden rullar på i ett snabbt tempo just nu. Det är måndag, sedan är det fredag. Tack och lov känner jag att helgen passerar i ett mer drägligt tempo. Tur det!
  Önskar dig en bra start på kommande vecka!
  Kramar Anna

  SvaraRadera
 5. Hallå! Håller med dig och ovanstående att tiden rusar. Man hittar inte lugnet och nuet som man behöver. Mysigt med fikastund i alla fall. Hann själv med att göra en äppelpaj här i helgen. Läste om L i hennes blogg. Förfärligt!! Det är verkligen förjäkligt när hemska saker händer bra människor.

  Ta hand om dig och hoppas du får en riktigt fin vecka!

  Många kramar!

  Helena

  SvaraRadera
 6. Suz...du skriver alltid så fint och tänkvärt!

  Livet kan vara som en enda uppförsbacke ibland. Så tufft och då behövs styrka. Precis som Helena skriver, förfärligt när hemska saker händer bra människor.

  Mysigt du haft med besök av dina föräldrar. Jag bakade paj och fikade med mina föräldrar förra söndagen...det var jättefint! Känner att jag saknar det.

  Och strumpor, jag glömmer att det är dax att ta fram dem också!

  Kram
  Lotta

  SvaraRadera
 7. Kärlek till dig Suz!♥ Tack för dina fina, fina ord. Både här och i mitt kommnetarfält. De betyder så oerhört mycket. Stärker. Ger kraft.

  Det är i stunder som dessa jag är så tacksam över att vår familj är så sammansvetsad och att vi har en förmåga att se möjligheter istället för problem och svårigheter. Vi ser framåt och är riktiga fighters. Något annat finns inte. Vi ska ta oss genom detta också.

  Haha, jag är precis likadan. Går fortfarande barfota och har ännu inte plockat bort sommarkläderna. Kämpar emot så länge det går. ;)

  Stor kram till dig du fina och tack.♥

  SvaraRadera

Tack för din kommentar! Jättekul att du tittade in här hos mig, hoppas du återvänder:) Kram Suz