onsdag, oktober 03, 2012

Trotsig


Här har vi en verklig överlevare, en trotsig tomat! Den såg livet på dagis, omgiven av små barn. Och jag skämtar inte. Dottern fick den i present när hon slutade sitt sommarjobb:) Nu hör det ju till saken att ingen i vår familj har direkt gröna fingrar. Ambitionen kanske finns där i små portioner. Vi gillar vår trädgård och planterar gärna lite olika växter, men väldigt sällan sådant som ska skötas med sådan minutiös omsorg som tomater! Vi är mer av sorten livsnjutare, som gillar att vara i trädgården. Inga odlare av ens små mått. Tyvärr, för det är väldigt gott.

Jag var nyss ute och fotograferade den lilla stackaren, som hänger på plantans enda tunna stjälk - är det inte helt otroligt att det ens kunde bli en tomat?! Den har överlevt regn och rusk, stekande solsken och stormvindar - i sin lilla, lilla kruka. Fantastiskt!

Från det ena till det andra - jag känner mig också lite trotsig idag. Eller kanske mer en känsla av att "ta ett djupt andetag och bli inte irriterad nu". Vad är det med människor som inte kan svara på mer än en fråga eller ta in mer än en sak i ett mail eller sms? Om jag till exempel svarar på ett mail och sedan avslutar med att ställa en fråga tillbaka. Då kan det komma tillbaka en kommentar om mitt svar, men inte svar på min fråga. Eller ens kommentar om min fråga, den var kanske svår att förstå (här är jag då lite sarkastisk, för oftast kan det faktiskt vara enbart ett ja eller nej jag begär).

Jag kan ha visst överseende när det gäller dottern,  hon är specialist på detta, men hon är tonåring och de har så fruktansvärt mycket att tänka på. Jo, så är det. Det har jag fått bekräftat från både henne själv och andra som nyss varit där. Och ja, jo ... så var det nog i den åldern, om jag tänker efter riktigt ordentligt. Men å andra sidan fanns det varken sms eller mail att svara på när jag var sjutton ;)

Men att det här fenomenet förekommer ofta även i jobbsammanhang tycker jag är lite smått förkastligt. Har vi så bråttom alltid att vi inte ens hinner läsa två korta rader? Ja, då kan jag ju absolut sluta skriva här och nu - ingen läser så här långt, eller?

Så nu är jag lite trotsig över bruset och surret vi lever i ... ska gå och sätta mig med en stor kopp te, tända ett ljus och läsa en bok. Och ha alldeles tyst omkring mig. Läsa varje rad (ok måste nog tända en lampa också, det skymmer så fort nu).

Om en stund ska dottern hämtas vid bussen. Mannen är iväg med jobbet. En helt vanlig onsdag i en helt vanlig vecka. Förutom att jag varit hos Gunne och fått håret lite tjusigare, det är jag inte varje vecka. Men den här gången var jag åtminstone förutseende nog att beställa tid för nästa klippning!

 
På återseende, kära vänner!


1 kommentar:

 1. Kära Suz,

  Vilken fin överlevare! :) Våra tomater har haft det tufft denna sommar med alldeles för lite värmande sol. I helgen ska jag skörda alla gröna tomater och låta dem mogna i köksfönstret.

  Jag kan förstå din frustration Suz och det tycks tyvärr vara synonymt för vår samtid. Jag tror att ekorrhjulet snurrar allt för fort för många idag. Det är inte lätt att klara av denna ständiga uppkoppling, att ständigt vara tillgänglig och att man ska hinna med så mycket som möjligt. Varje dag. Det gäller att sätta gränser tror jag.

  Sedan min runda in i den berömda väggen tycker jag att jag har blivit bättre på att sätta gränser, sortera och välja bort. Jag behöver inte vara ständigt uppkopplad, tillgänglig och närvarande. Därför valde jag t.ex. att avsluta mitt fb-konto när jag började blogga. Jag insåg att det skulle ta allt för mycket tid med båda så jag valde bloggen. Av samma anledning väljer jag att inte börja med instagram. twitter eller liknande. Min tid är det värdefullaste jag har och den ska räcka till en mängd olika saker vare dag och i de sakerna vill jag vara helt närvarande.

  Jag hoppas att du fick en riktigt mysig lässtund där i tystnaden. :)

  Sköt om dig och ha en fortsatt fin vecka.

  Kram Lotta

  SvaraRadera

Tack för din kommentar! Jättekul att du tittade in här hos mig, hoppas du återvänder:) Kram Suz