lördag, oktober 27, 2012

Trycker på paus


Pausknappen nedtryckt, väldigt enkel städning idag, lite tvätt och så bokföring - yes (!) nu knäckte jag äntligen det nya bokföringsprogrammet. Lite främmande för mig att gå bet på sådana saker, det är ju mitt vanliga jobb - men i och för sig brukar det inte vara jag som laddar ner och får igång programmet, jag är bara användare. Så lite stolt kan jag ju få vara nu, när fakturorna är fixade och alla transaktioner bokförda:)

Värd att få en liten shoppingtur i Ystad, en räkcaesarsallad och en chailatte på det, inte sant;) Och nog är det otroligt ... när jag "bara" ska ha tag i ett par svarta byxor, då bara ramlar det över mig bra-att-ha-toppar också! Och strumpor, men det behövs verkligen rensas ut lite gamla par. Nåja, lite bonuscheckar var god hjälp.

Och så blev jag nästan med dator idag! Men jag vill ju ha både hängslen och livrem så det fick bli lite betänketid, men snygg var den. Kanske lite dyr, fastän lite rabatt ... jösses vad velig jag är!

Fredagsmys, god mat, umgås med familjen och så lite tv. Så skönt, längtade verkligen efter det här! Och nu hamnade mannen mitt i en annan film och då passar jag på att blogga lite:)

2013, ett år med energi - ja det står så på min nyinköpta almanacka. Ta mig sjutton, tror bestämt att det ska bli mitt mål för nästa år! Se där, nyårslöftet avklarat i oktober. Då var det klart. Fokus energi. Kan börja och träna redan nu. Och något var det som gjorde att denna kalender föll i mina händer för när jag tjuvkikar på ledorden för november 2013 är det några rader som jag fastnat för redan för länge, länge sedan:

"Ge mig sinnesro att acceptera det jag inte kan förändra, mod att förändra det jag kan och förstånd att inse skillnaden."

Sinnesrobönen står det i almanackan. Att träna acceptans, vara öppen för sina känslor. Men dessa rader har jag ofta tänkt på i olika sammanhang. Och visst kan det vara oerhört vettigt att sluta kämpa emot saker som jag inte kan förändra, att försöka vara modig och förändra det jag vill och kan och samtidigt inse att det verkligen finns en skillnad. Ta en sån sak som vädret (som vi bloggare emellanåt är ganska förtjusta i att både ösa galla över eller höja till skyarna och det är ok), vi kan bara inte göra så mycket åt det, men blir vi deppiga när det ösregnar och är ruggigt kan vi kanske prova att tända lite ljus, ta ett härligt bad, läsa en bok ... försöka förändra vår sinnesstämning helt enkelt, vår inställning kan vi ändra på. Nu var det här naturligtvis ett väldigt enkelt exempel och i svårare situationer är det inte så simpelt, men absolut tänkvärt!

Imorgon (eller idag, fast efter att jag sovit) ska jag äntligen ta mig tid att kika runt hos alla härliga bloggare! Har inte funnits tid och energi till det i veckan, men nu är jag riktigt sugen på att se vad alla har haft för sig:) Vi hörs!

Natti, natti!

3 kommentarer:

 1. 2013 med energi - låter fint, härligt!

  Lite paus ibland behöver man. Och bloggar och läser gör man när det hinns med och känns bra. Vi finns här, ingen stress!

  Varm kram och trevlig helg
  Lotta

  SvaraRadera
 2. Härligt att läsa! Mycket beror på inställning och vissa sinnesstämningar är lättare att ändra på. Tiden däremot är svår att finna för detta underbara att läsa runt hos andra fina bloggare. Jag ska röra i grytorna idag eftersom matgäster kommer i kväll. Ha en skön dag! ♥

  SvaraRadera
 3. Jag älskar de raderna! Bra att kunna utantill och ha som ett mantra. Låter som ett underbart mål tycker jag och det går absolut bra att börja träna redan nu. Vad var det för fin almanacka med så vackra ledord?

  Ha en skön lördag!

  kram, dorro

  SvaraRadera

Tack för din kommentar! Jättekul att du tittade in här hos mig, hoppas du återvänder:) Kram Suz