måndag, april 09, 2012

Segt idag ...

Ny citrus i huset

Idag känner jag mig allt lite seg ... efter att ha varit bortbjudna till släkt och vänner i dagarna tre, med middagar och fikor så tror jag ni vet vad jag syftar på. Sockerstinn och lite slö, studsar inte upp på morgonen precis.

Men vi har haft hur trevligt som helst! Och massor med gott att äta - det är ju livet liksom, trevligt sällskap och god mat :)

I veckan tog vi en tur till Ystad och hittade citrusplantan ovan till kanonpris. Tänkte placera den bredvid citronträdet jag fick i avskedspresent på gamla jobbet och se om det kunde förstå hur det är tänkt att det ska se ut, trots en vinter i Sverige ;) Så fort det blir lite varmare ska de få komma ut i vårt uterum och få mer ljus. Där får de sällskap av en lavendel på stam som övervintrat och ett par olivträd, ett som vi också fyndade i veckan! Vi hade bagaget fullt i bilen, det blev olivträd som gå-borts-present till alla nu i påsk!

Igår var vi dessutom lite kulturella och jag fick till och med in lite motion! Promenerade ner till A Mouse in a House i Snogeholmsskogen, där det fanns lite konstutställning förutom Maritas fina butik och Anettes inspirerande blomsterdekorationer. Behövde bakbundit mig för att låta bli att handla ;) men det blev bara ett fint litet hänge med läderband till, som jag tänkte använda som halsband.

Blev hämtad där i skogen och sen åkte vi förbi Sövde Musteri och tittade på utställningen där. Så kulturella har vi inte varit på länge kan jag säga! Tur att det blev en trevlig fika hos svärföräldrarna sedan, så att sockerbehovet fick sitt i tid ;)

Mannen är så flitig och städar i uterummet och dottern såg till att komma iväg till sin pojkvän (kände kanske ett visst städhot komma) ... och här sitter jag och bloggar! Men jag är faktiskt lite nyttig också, en tvättmaskin på gång, tänker bjuda mannen på en eftermiddagsfika strax (en liten pralin kan vi nog trolla fram till kaffet), kommer definitvt vara den som fixar kvällsmaten och så funderar jag på om jag ska roa mig med lite garderobsstädning. Även om kylan fortfarande håller i sig, känns det lite lockande att börja inventera vad man får på sig av det som finns kvar från förra årets vår- och sommargarderob.

Sen är det ju liksom söndag idag, fastän det är måndag ... med andra ord den dag jag brukar kika över veckans planering lite. Har en känsla av att den här veckan kommer att schvissa förbi som en blixt!

Önskar er en skön Annandag Påsk och en trevlig fortsättning på veckan som kommer!

2 kommentarer:

  1. Vilket underbart citronträd!! Skönt att ha lite "pula hemma dagar" det kan man behöva ibland. Visst är det tråkigt när vädret inte är det bästa, men för min del brukar det innebära lite välbehövlig vila och inntetid

    SvaraRadera
  2. Hoppas veckan blir bra!! Ta hand om dig!

    /Helena

    SvaraRadera

Tack för din kommentar! Jättekul att du tittade in här hos mig, hoppas du återvänder:) Kram Suz