onsdag, april 11, 2012

Åka iväg på bilservice, komma hem med väska!


Då var mina födelsedagspengar slut :) Anledningen ser ni ovan ... klassisk, enkel, rymmer massor och är bara så ursnygg - tycker jag! Och det är ju liksom huvudsaken. Den är riktigt mörkbrun, av skinn (kan säga att det är ett tag sedan jag hade en väska som verkligen luktar skinn!) och små dobbar eller fötter undertill så att den inte blir smutsig ifall man måste ställa den ifrån sig. Love it!

Var jag hittade den? Den bara stod där, i ett skyltfönster i en klädesbutik som heter m.p. butiken i Simrishamn (finns även i Lund med samma namn och i Skåne Tranås där den heter Längorna). Vi fikade mitt emot, på Café Kagan (nyrenoverat, mysigt och gott), gick förbi ett par gånger och jag suktade lite efter den där väskan. Konstaterade att den troligtvis kostade fyrsiffrigt och var långt över min budget! Till slut fick mannen mig att traska in och kolla prislappen och tur var ju det, eftersom den fick lov att följa med hem :) Ja, inte bara prislappen utan väskan också ...

Men vad gjorde vi i Simrishamn en onsdag, i regnet? Jo, vår lilla nyförvärvade Honda behövde en service (ni vet, så att alla garantier gäller osv.) och då hittade mannen en liten Honda-verkstad/försäljare i Simris, en liten bit utanför själva Simrishamn. Vi fick låna en splitterny Honda Civic, säljtrix som inte gick att dölja, men vi är faktiskt mycket gladare för vår lilla röda fara av 2010 års modell :) Och nu är den nyservad också.

Vi hann promenera och fika, besöka Apotekarns trädgård, lite andra små butiker och konstatera att jag lätt skulle kunna gjort av med fem månaders klädbudget, på en outfit!!! Fy sjutton vad kläder och skor blivit dyrt, eller är det jag som blivit snål? Eller rent av min klädbudget som är för låg ;)

Träffade en Sövdebo som jobbar i Simrishamn och som tipsade oss om lunchställe att äta fisk på - TACK, säger jag. Nya Rökeriet Simrishamn väldans gott och mycket prisvärt. Långt avsides men värt promenaden, tur att det blev uppehållsväder till slut.

Bilservice kan bli en trevlig upplevelse!

7 kommentarer:

 1. Hahaha "Den bara stod där" hi hi Det var roligt :)

  Jag tycker att det var bra gjort att köpa den väskan. Rädda den från de där fönstret. Nu hamnade den hos dig som tar hand om den och uppskattar de små fötterna. Det är dig väl unt att köpa en sådan snygg väska tycker jag. :)

  Trevlig kväll!

  Ann-Louise

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för din support :) och trevlig kväll till dig också!
   En sak till som jag också måste erkänna ... såg knappt kläderna i butiken, såg bara väskan:) Tur var nog det, för på väg ut skymtade jag en vacker lång kofta från Masai ... inte för min plånbok, alls!

   Radera
 2. Vilken vacker väska Suz, måste nog kolla in kompisen som bor i Lund...
  Tack för de rara orden i min blogg, de betydde så mycket och de där magiska hästböckerna gjorde dotterns mage lite bättre i kväll i varje fall...

  Många kramar

  Nettan

  SvaraRadera
 3. Ja, men då kanske ni måste serva bilen lite oftare ;-)?

  SvaraRadera
 4. Det låter som en bra bilservice. Kanske får det bli fler sådana.

  Kram

  SvaraRadera
 5. Supersnygg väska! Jag har länge drömt om en sådan. Bra val!!

  Tycker också kläder och skor kostar en hel del, iallafall det som jag gillar ;)

  Härligt att ni fikade och gick till Apotekarns trädgård också!!

  Kram!

  SvaraRadera
 6. I like!! Supersnygg! Visst är det en underbar doft; äkta läder.. Låter som ni haft en toppenmysig dag! Jag lääängtar till vackra Skåne..
  Här öser regnet ner och jag vabbar för lilla Oliver som är krasslig. Men det gör inte så mycket, för jag har ändå ingen lust att gå ut.. Sitter vid datorn och surfar och lyssnar på härlig musik på Spotify..

  Ha en superhärlig dag!!

  //Helena

  SvaraRadera

Tack för din kommentar! Jättekul att du tittade in här hos mig, hoppas du återvänder:) Kram Suz