onsdag, januari 25, 2012

Sweets inside a box


För många, många år sedan kom de här söta boxarna i min ägo. Innehåller linjerade kort och registerflikar och lämpar sig alldeles utmärkt för mina favoritrecept. Hur många av dem tror ni har hamnat nedpräntade på kort i boxarna?

En del, i början, när jag var hemskt flitig! En del urklipp ligger där och skräpar, inte ens favoriter. Varje gång jag rensar bland mina recept utgår jag från tanken att nu, nu ska jag vara riktigt kritisk och bara spara dem som jag är helt säker på ska testas. Och i boxarna ska bara de redan beprövade godingarna hamna, bli snyggt handskrivna och som en liten guldgruva att gräva i när inspirationen tryter och man vill bara ta till det där trygga, som man vet blir bra och sällan misslyckas med! Jo, pyttsan sa jag ... så sitter man där när man är rejält förkyld typ (enda tillfället man tar fram såna här grejer, när man inte orkar resa sig ur soffan) och hjärnan inte är ett dugg rationell. Och spara-högen bara växer.

Men nu känns det som det drar lite i sorteringsnerven, vill att det ska gå fort att sortera och vill vara kritisk och bara spara sånt jag absolut vet att jag kommer att prova laga, inom säg ... det närmsta halvåret. Och i boxarna ska bara familjens absoluta favoriter få en plats - alltså riktigt hårda krav :) Skriva ner hur jag gör min alldeles egen smulpaj, muffinstipsen, bästa köttfärssåsen och annat smått och gott.

Hoppas det lyckas den här gången :)

3 kommentarer:

 1. Konstigt att det så ofta blir så att det inte blir som man tänker sig. Jag tror säkert att du lyckas den här gången. Det tar säkert inte så väldigt lång tid egentligen.

  dorro

  SvaraRadera
 2. Hejsan! Tack för kommentaren hos mig! Vad kul att du vill vara med på utlottningen av det lilla PralinHjärtat/HjärtHjärtat!

  Lycka tilloch välkommen tillbaka till mig! :)

  Ann-Louise

  SvaraRadera
 3. Halloj!
  Såg att du lagt till dig som följare inne hos mig, kul o välkommen!
  Sorteringsnerven ja, den har jag med lite drag i då o då..
  Så söta askar du har, hoppas du får till allt.

  Må så gott/Tina

  SvaraRadera

Tack för din kommentar! Jättekul att du tittade in här hos mig, hoppas du återvänder:) Kram Suz