lördag, januari 21, 2012

Softa och mysa

Ett sött litet får jag fått av en söt kusin


Ingen har väl missat att jag är en gottegris av stora mått :) Mat och vin, lite dessert en kaka eller annat smaskigt ... vad vore livet utan!? Men jag försöker lägga lite band på mig, hålla mig inom rimliga mängder och njuta ordentligt av måttlighet och låta bli att frossa för mycket. Men don efter person, jag tycker om det ruuunda fåret på bilden :)

Gillar verkligen att prova nya recept och exprimenterar mer än gärna med väl beprövade saker också. Har lite svårt att hålla mig till det exakt angivna och det kan lika gärna resultera i platt fall, men ibland bli hur bra som helst. Man börjar få in en känsla för vissa saker, men för min del är det främst när det gäller bakning.

Det går att hitta hur mycket inspiration som helst hos en massa bloggar, nämnde två i mitt förra inlägg - Gourmetmorsan och Bara en kaka till men det finns hur många som helst. Inte bara när det gäller mat, utan det finns inredningsbloggar, de med ett speciellt klädintresse (vill inte direkt kalla det modebloggar för då tänker jag på de där tonåringshysteriska), bokintresserade, livsstilsbloggar och mycket mer. Här kommer några tips:
 • Att vara någons fru som skriver både hysteriskt roligt och tänkvärt och förmedlar en enorm energi om att allt är möjligt
 • Min plats i solen fantastiska texter, alltid väldigt träffsäker, följer hennes väg att skriva en bok
 • Fyra årstider - mitt liv på landet  som var den allra första bloggen jag började läsa och som faktiskt fick mig på tanken att överhuvudtaget ge mig in på detta :)
 • Helt enkelt med fantastiska bilder och massor av inspiration och stor känsla
 • Bokcaféet i byn tar mig med på fantastiska resor i sin blogg och många bra boktips
Det här var bara några av de många fina bloggar som jag hittat, titta in hos fler på min blogglista till höger. Den uppdaterar jag så ofta jag hinner!

Det finns i princip inga gränser och man hittar hela tiden nya intressanta ställen. Känner ofta att jag dyker in på en del favoriter för det mesta och det är också här som jag hittar till nya bloggar, genom att kika in på dem som kommenterat. Men ibland är det någon ny som kommenterat hos mig eller så ser man ett tips någonstans och nyfiken som man är så kikar man in. Det gäller naturligtvis att hålla lite distans annars skulle man kunna sitta här "twentyfourseven" :)

Nu kommer resten av dagen att ägnas i soffan (förutom en tur att hämta dottern vid bussen), fika, handboll på tv, surfa runt lite hos mina favoritbloggar och läsa in mig på all information jag fått tillgång till hos Zelected by Houze - spännande!

Tack alla ni fina som hittat till mig!

4 kommentarer:

 1. Hej Suz!

  Först oc främst vill jag säga att jag tycker om din nya header. Känns väldigt mycket du. Så fint! :)

  Vilket gosigt litet får! Ett får att bli riktigt glad av. :) Och jag hör att vi delar samma livsnjutarfilosofi om att njuta av god mat och dryck. :)

  Jag kan bara instämma, det finns mängder av härlig inspiration på internet. Ett litet klick och så öppnar sig en helt ny värld upp sig med en spännande och unik person bakom just den bloggen. :)

  Tack snälla du för dina fina ord om mig och min blogg Suz! Du anar inte vad glad jag blir och det värmer extra gott just ikväll när jag sitter här med funderingar på att kanske det är dags att sluta blogga snart (jag har ju snart bloggat i 2 år) och att jag känner mig lite vilsen i mitt bloggande. Lite tappad sug kanske. Jag vet inte. Och just därför värmer dina ord extra gott. Uppmuntran kan vara precis det man behöver ibland. För att ta nya tag. Så tack snälla fina du! :)

  Sköt om dig och ha en riktigt fin helg och tack för alla lika omtänksamma och rara kommentarer som du lämnar hos mig. :)

  Kram Lotta

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Lotta!
   Jag hoppas verkligen du fortsätter blogga, men man måste få ta det i sin takt och göra lite uppehåll ibland om man har tappat lite inspiration. Det ska ju vara kul och inte ett krav. Men jag tycker verkligen om att läsa din blogg! Så glad att du tittade in just idag och såg att jag ville lyfta fram din blogg!

   Sen måste jag erkänna att det inte är jag som satt ihop bilderna som ligger under min header (som är den gamla vanliga ;)), det är kanske lite vilseledande, men det är Zelected by Houze vårkollektion som jag numera kan titulera mig konsulent för :) Spännande nyhet i mitt liv just nu:)
   och som jag gärna vill slå ett slag för. Har fått godkänt av dem, så där är det frid och fröjd och jag gillar verkligen bilderna - det är mycket jag, det har du helt rätt i. Tänk vad man kan förmedla utan att ens ha träffats!
   Ha en riktigt mysig helg! Kram Suz

   Radera

Tack för din kommentar! Jättekul att du tittade in här hos mig, hoppas du återvänder:) Kram Suz