torsdag, augusti 16, 2012

Roadtrip, del 5 "På landet"

Jag låter bilderna tala mest i detta inlägg, en hel del blir det! Nu hade vi kommit till landet och det väntade oss en härlig fika med filkaka på (de i mitten på översta bilden till vänster) eller också kallad "Per-åt-bara-en-bit-kaka", eftersom den föll i god smak redan första gången vi bjöds på den för många, många år sedan och mannen min inte kunde hejda sig från att äta flera bitar:) Dottern i huset bakade härliga citronrutor på lördagen och i måndags bidrog jag med vinbärsmuffins.

Det går väl inte att missa att maten tar stor plats i vår samvaro med vännerna! Vi kan ibland börja prata om tidigare träffar och knyter ofta samman händelser och vad vi gjort med maten vi åt:) Vad vore livet utan mat?! Och massor av god mat bjöds vi på, som vanligt:) Det kommer kännas hårt att återvända till vardagen, vi kan nämligen inte fortsätta såhär!

I söndags tog vi en liten roadtrip till Öregrund. Strosade omkring, åt lunch vid vattnet och avslutade med glass innan vi styrde bilarna åter mot gården för att inte missa OS-finalen i handboll!


Katter, kor och pelargoner - alla är de inslag som känns rätt på en gård på landet. Katterna var inte helt villiga att låta sig fångas på bild, men busa var de bra på. Korna är väl inte så busiga, men jag har alltid upplevt dem som lite stingsliga. Min farfar hade mjölkkor och jag fick följa med och hämta in dem när de skulle mjölkas, men jag minns att jag alltid höll mig nära farfar. Och den här gången höll jag mig på rätt sida staketet:)

Vi tackar våra vänner för härliga dagar hos dem! Vi får se en helt annan vardag än vad vi är vana vid, även om vi också bor på landet:) Att hjälpa till är inte det enklaste, men vi försöker så gott vi kan utan att vara alltför mycket ivägen. Den här gången tyckte inte jag att jag bidrog så mycket, hann till och med läsa en bok!

Tack, fina vänner - det är skönt hos er och vi känner oss alltid lika välkomna!


3 kommentarer:

 1. Åh vad härligt du ser ut att ha haft det!! God mat gör livet bra mycket trevligare.
  Passa på att njuta, vardagen kommer tids nog.

  Ha en fin fortsatt vecka!

  kram Helena

  SvaraRadera
 2. Tack till er som "orkar" förgylla vår vardag. Ni är både till hjälp och glädje. Barnen undrade just idag varför kylskåpet alltid var fullt med godsaker när ni kommer och tomt o tråkigt annars :) kanske får bättra mig till vardags. Ha det gott. Kram

  SvaraRadera
 3. Ah, så härligt!!! Igen! Så mycket fint ni har haft och upplevt i sommar.

  Och mat...mat är ju bäst! Jag älskar mat. Härligt att jag inte är ensam ;)

  Stor kram!

  SvaraRadera

Tack för din kommentar! Jättekul att du tittade in här hos mig, hoppas du återvänder:) Kram Suz