fredag, augusti 31, 2012

Naturens krafter


Det är inte lönt att kämpa emot och bli på dåligt humör. Idag ska jag vara snäll mot mig själv! Jag tar en långsam frukost och slår faktiskt på tv'n och tänker titta på något av de där morgonprogrammen, men där pratar de bara politik och allting kretsar kring kommande presidentval i USA. Ja, jag vet, vår värld påverkas mycket av vad som händer där ... men jag kan inte påverka vem amerikanska folket tänker rösta på och har absolut inget som helst intresse av att vända och vrida på varenda ord kandidaterna säger i sina tal!

Jag växlar över till en annan kanal och stöter på ett gammalt avsnitt av Masterchef Australia, som jag till och med råkar ha sett! Nu får det bli inspelade avsnitt av Ernst istället. Sommar, inredning och renovering ... bra blandning, men jag måste få säga att ibland blir den gode mannens fantasi lite "too much for me". Och det får jag ju tycka, tar till mig vad jag vill och skippar det som inte passar mig - det är det fina med kråksången. Jag är inte så principfast att jag vägrar titta på hans program för att han gör sneda ljusstakar och galna tamburmajorer. Jag skrattar eller skakar på huvudet åt hans uttryck och kan bara gratulera till att hela konceptet blivit en affärsidé och produkter. Tänk om jag kunde kommit på något sådant? Men, å andra sidan, vem skulle köpt mina grejer? Jag är ju inte på tv, syns inte i tidningar. Skulle nog inte vilja det, vid närmre eftertanke.

Speciellt en dag som idag, när naturen påverkar mig som den gör. Fullmånen som, trots att det var mulet, förmodligen orsakade den dåliga nattsömnen, regn som strilar och minst sagt en dålig hårdag. Det sista har jag struntat totalt i, bara ignorerat. Ska strax ta en promenad, låta fötterna sköta sitt. Enkelt, ett steg, två, tre osv. Då kan tankarna flyga fritt. En dag som den här, när jag mest känner det som om jag vill krypa under en sten. För idag är jag på ett väldigt självkritiskt humör och nästan inte nöjd med en enda bild jag tagit på höstkollektionen (klicka på fliken uppe i headern om du vill se det som jag, trots allt, lagt ut). Redigera kan jag ju fortfarande inte, så det är resultatet direkt från kameran rätt upp och ner. Men jag kapitulerar, jag är ju inte fotograf och tänker inte bli det heller.

Och jag ska inte tycka synd om mig själv heller! Jag har det hur bra som helst, fantastiskt bra! Det är bara det att det är en skör-dag idag. Ni vet att jag berättat om stark-sköring tidigare. Och idag är en sån dag, bara att följa med, inte kämpa emot och inte tro att det är idag jag ska uträtta stordåd. Det är en helt vanlig fredag och jag tar en lugn tur med dammsugaren. That's it!

Var snälla mot er själva och ha en mysig fredag!

3 kommentarer:

 1. Så klokt! Att bara följa med dessa dagar, inte kämpa emot utan bara acceptera..:) Fint inlägg från en skör dag:)

  Kram

  SvaraRadera
 2. Gullig du är Suz! En lugn tur med dammsugaren...det är vad jag behöver göra ;)

  Hoppas du känner dig piggare snart. Vissa dagar är bara så här, lite so so. Och valet i USA, jag håller med dig. Det kommer bli tillräckligt av den saken. Bra att byta kanal ;)

  Stor kram!
  Lotta

  SvaraRadera
 3. Ernst, jag gillar faktiskt Ernst ;-)... Han är liksom som en liten mysfarbror som tassar runt barfota och är rekorderligt huslig och pysslig. Men när han gav sig på att koka sin egen marmelad eller vad det nu var inför jul och gjorde egna korvar, nej, där gick gränsen för mig ;-).

  Fullmånen, ja. Visst är den härlig, men det är ju alldeles omöjligt att sova!

  SvaraRadera

Tack för din kommentar! Jättekul att du tittade in här hos mig, hoppas du återvänder:) Kram Suz