lördag, augusti 11, 2012

Ångbåtstrip, del 4Tordagskvällen tillbringades på en 100 år gammal ångbåt! Väldigt trevlig tur ut i skärgården med de goda vännerna och fantastiskt god mat. Fin underhållning fick vi också både i maskinrummet och av kaptenen:) Kulturhistoria, maskinteknik och massor av fina vyer. Vi satt i självaste salongen och intog vår måltid.Inledde med silltallrik och sen blev det lax, ångbåtsbiff eller röding efter eget val. Glass med punsch och grädde samt färska bär la sig som bomull på detta - vi gör inte annat än äter! Vad vore livet utan mat? Men efter semestern blir det till att ta tag i motion och nyttigare måltider igen ... vi kan inte fortsätta så här!

Sprinkler i tidstypisk stil, bild från maskinrummet, tross och liten ö. Får ni skärgårdskänslan?


Dottern och jag trivdes i skärgården!Turen slingrade sig ut i skärgården och vi hoppade av i Gåshaga för en kvällspromenad hem till familjen A. De bor i ett vackert hus beläget ganska högt upp och med en fantastisk utsikt!Jag och min familj tackar familjen A för en härlig vistelse hos dem, hoppas vi kan träffas snart igen!

Fredagens första stopp blev Barkaby Outlet och ny shopping - nu har vi klarat av denna sysselsättning för ett tag framöver;) Lite fynd blev det allt.

Efter detta styrde vi kosan norr om Uppsala, nu är det dags att våldgästa nästa familj - usch vad vi snyltar den här semestern. Men vi brukar faktiskt bjuda igen så gott det går!

Så här sitter jag nu med lånad dator och uppdaterar er lite, mannen försvann ut på gården och gör lite nytta (förhoppningsvis:)) och dottern har somnat igen! Här har det bakats och det doftar ljuvligt i köket, undrar om vi får smaka till fikat:) Äldsta dottern i huset har härjat i köket och det verkar vara riktigt spännande grejer på gång. Jag lovar att ha kameran beredd innan det försvinner:)

Imorgon verkar det vara utflykt till Öregrund på gång, men den där handbollsfinalen ställer till det - inte så ofta Sverige varit i final på sistone. Den får vi nog se till att hitta på ett sätt att se:)Ha en riktigt härlig lördag!

4 kommentarer:

 1. Vad mycket roligt ni gör Suz!! Och äter gott ;) Så härligt! Här äts det också " a la carte" och jag säger precis som du...så här kan vi inte hålla på ;)

  Vilken söt bild på dig och dottern!

  Njut av helgen, vänner, nybakat och jag håller tummarna att det går bra i handbollsfinalen!!

  KRAM

  SvaraRadera
 2. Härligt!! Hoppas Stockholm bjöd er det bästa! Jättefina bilder! Visst är skärgården underbar, älskar att vara där ute på en tur. Och även om jag är " inföding" så tycker jag att Gamla Stan är fantastiskt. Turistfälla kanske, fast det var ju inte tänkt så när det bygdes för flera hundra år sedan..

  SvaraRadera
 3. Hjälp, så gott det där ser ut Suz och vilken mysig kväll på böljan den blå. Dina bilder får mig att minnas en liknande kväll för mig och maken på 90-talet. En skaldjurskväll och båten som la till vid en brygga och det blev dans i solnedgången. Vilken kväll och vilka minnen!

  Så fin bild på dig och dottern!♥

  Ha en fortsatt äventyrlig och härlig roadtrip Suz och njut av livets goda!

  Kram Lotta

  SvaraRadera
 4. Hej Suz!
  Jag älskar de gamla skärgårdsbåtarna i Stockholms skärgård. Så fina och så mkt karaktär! Vilken mysig semester ni har!
  Jätte fint foto på dig och dottern!
  Må så gott och heja Sverige i em!!!
  Kram Annna

  SvaraRadera

Tack för din kommentar! Jättekul att du tittade in här hos mig, hoppas du återvänder:) Kram Suz