lördag, augusti 11, 2012

Roadtrip, del 3Torsdagen tillbringade vi i Stockholm City, med familjen A's dotter som ciceron. Tåg och tunnelbana in till T-centralen där vi gjorde en rekordshopping på en halvtimme - både dottern och jag hittade fina saker och var helt överens om att vi inte skulle ha mer tid, pengarna behövde räcka längre ;)

Vi gjorde ett varv på NK, bara för att insupa atmosfären. Sen bestämde vi lunchträff med våra kompisar från Skåne, som också var i Stockholm. Vi hade rustat oss för ännu en dag med regn, men döm om vår förvåning när staden visade upp sig från sin bästa sida i strålande solsken. Då är det skönt att slå sig ned på en uteservering för en kall öl eller cider.Promenderade vider förbi slussen och upp i Gamla Stan. Måste ha en dos av den stadsdelen när man är huvudstaden:) De fina små gränderna och den mysiga atmosfären - turistfälla javisst, men man behöver inte handla något.


Tro det eller ej, men nu var det dags för fika igen:) Mannen hittade ett jättemysigt café med innergård som dessutom visade sig tillhöra Stadsmissionen, så vi gjorde en insats genom att fika där och bidra lite. Kompisen R visade upp sitt inköp hos Stadsmissionens second hand, känner ni igen den gamla enkronassparbössan?
Så här gott fikade jag:)

Vi närmade oss kvällningen och då var det dags att skiljas från den här familjen och träffa våra värdar igen - den här gången på en ångbåt:)

Vi hörs i ångbåtstrip, del 4!

1 kommentar:

  1. Åh Suz, dina fantastiska bilder och härliga beskrivningar får mig att längta till Stockholm. Känns som det är dags för ett besök i huvudstaden snart. Kanske lite julshopping i nov-dec? ;)

    Tack för att jag får uppleva Stockholm genom dina ord och bilder!♥

    Kram Lotta

    SvaraRadera

Tack för din kommentar! Jättekul att du tittade in här hos mig, hoppas du återvänder:) Kram Suz