måndag, januari 11, 2016

Oskrivet blad

En vacker himmel en vardag på väg hem från jobbet
 
Nytt år och ett helt pärlband av orörda dagar. Massor av oskrivna blad. Visserligen jobb och lite annat att ta hänsyn till, men kom ihåg att göra rum för små saker som livar upp tillvaron. Låt inte veckorna bara bli transportsträckor fram till helgerna.
 
Brukar du inte ta en lunchpromenad - prova någon dag i veckan. Bjud kollegorna på fika, det måste inte vara galet kaloristint men å andra sidan är valet ditt eget. Oavsett tillbehör så lovar jag att det blir något litet leende och ett välkommet avbrott. Köp en ny blomma eller växt till jobbet, kontoret eller lunchrummet eller varför inte skaffa med hem en bukett krispiga tulpaner till matbordet. Laga en festlig måltid en helt vanlig onsdag och överraska familjen utan någon egentlig anledning.
 
Har du gått och funderat på någonting du vill göra men kommer aldrig riktigt till skott? Lära dig något nytt eller utmana dig själv. Eller drömmer du kanske om att ta upp en gammal hobby. Det behöver ju inte vara bungyjump eller något i den stilen, det kan ju faktiskt bara vara något just du aldrig brukar göra eller inte gjort på väldigt, väldigt länge. Eller som du kanske undviker för att du tycker det verkar svårt. Men kom ihåg, om det är något du vill lära dig och kanske bli bra på - övning ger färdighet och väldigt sällan är någon bra på något utan att ha tränat och tränat. Så ge inte upp efter första försöket. Öva, öva, snart är du en fena på det du ville lära dig:)
 
Var ribban ligger för utmaning tycker jag vi bestämmer själva. Och vad som är ett äventyr för mig kanske inte alls stämmer för dig.
 
Varför inte göra ditt liv till ett äventyr!
Ditt äventyr<3 
 

2 kommentarer:

 1. Det är det lilla som gör livet lite ljusare, lite gladare.
  Att utmana sig själv i lagom dos är viktigt.
  Du är så klok!
  Fin start på veckan till dig.
  Kramen
  Pia

  SvaraRadera
 2. Visst ska man försöka finna glädjen varje dag i något. Inte bara längta efter helg. Jag tränar mycket på det. Sedan är man i bland trött av allt på jobb att man inte orkar göra så mycket. Men jag tar in allt du skriver. Ha en fin kväll Kram Pernilla

  SvaraRadera

Tack för din kommentar! Jättekul att du tittade in här hos mig, hoppas du återvänder:) Kram Suz