söndag, januari 18, 2015

Veckans sunda

 
Tack för er respons på mina teman! Jag tar gärna emot synpunkter också, det är bara roligt och kanske får vi till ett litet forum kring olika tänk. I synnerhet när det gäller det där med sunt tänk.
 
Hur veckan har gått? En rejäl skogspromenad med dottern i fredags, riktigt skönt! Och en skaplig måltidsplanering vilket gjorde att vi kunde undvika den där matstressen kring "vad ska vi ha till middag". Och vi fortsätter ta ett litet steg i taget. Ingen idé att köra på för fullt och vända upp och ner på allt, det har vi prövat och det håller aldrig.
 
Det får bli veckans sunda tanke - att vi försöker föra in lite nyttiga tankar bit för bit. Vänjer oss successivt och har en plan om att det ska bli en hållbar livsstil. Promenader blir början, förkylningen börjar ge med sig. Nästa veckas matplanering ska göras idag.
 
Annars har veckan gått åt jobb, planering, ta hand om sig själv och samvaro. Vi håller fortfarande på att vänja oss vid nya rutiner och det får ta sin tid. Undvika onödig stress.
 
Något annat som jag tycker är sunt - att njuta av vackra blommor. Stanna upp och titta på dem, försjunk i dess vackra färger och former. Glöm omvärlden och var närvarande bara där, i stunden, fokusera på blomman, släpp alla andra tankar och vila i ögonblicket.
 
En vacker söndag till er alla<3


3 kommentarer:

 1. Så fin bild i förra inlägget på fikonen!

  Tror också på bitvis förändring när man ska ändra sin livsstil.
  Så att det blir en vana istället för något jobbigt=))

  Kram och mysig kväll// Hannis

  SvaraRadera
 2. Otroligt sunda tankar vännen, precis så är det, steg för steg!

  Kram och ha en fin vecka vännen

  Nettan

  SvaraRadera
 3. Kloka och sunda tankar, ha en fortsatt fin måndag. Kram Åse

  SvaraRadera

Tack för din kommentar! Jättekul att du tittade in här hos mig, hoppas du återvänder:) Kram Suz