söndag, januari 25, 2015

Söndag igen!

 
Ännu en vecka på nya året är till ända och vi går strax in i januaris sista vecka. Tiden rusar på precis som vanligt, dagarna försvinner i ett nafs och ibland får jag gjort hur mycket som helst och ibland känns det som om jag har sirap i både kropp och knopp. I huvudet surrar tankar inför dotterns 20-årsfirande, men jag tror att jag har koll på det mesta nu:)
 
Och jag tillåter mig vara nöjd. Nöjd med vad jag uträttat och försöker att lägga in lite nya saker hela tiden. Jag tror det är viktigt för oss att tillåta oss att känna oss nöjda och inte bara jaga på för att hinna hundra saker hela tiden. Vila en liten stund i det du känner var viktigast att uppnå just idag. Känn tacksamhet mot dig själv och din omgivning för att du fick möjlighet och energi att genomföra åtminstone en del av dina planer. Det är så lätt att slå ner på misslyckanden eller att tiden rann iväg och att du inte hann med allt som stod på listan. Eller att du helt enkelt fick andra prioriteringar.
Jag tänker tillbaka på min torsdag som blev så bra, kändes i hela kroppen. Solen sken och jag fick mycket gjort och ställde mig till och med i solen och drack en kopp kaffe! Det blev en sån där dag som jag vill ha ofta, energigivande och fin.
Jämför med fredagen som inte blev alls som jag tänkt, då lite irritation bubblade upp i mig när tiden och jag inte gick hand i hand så att säga. Men jag rådde bot på det genom att ta en promenad och lät stegen jaga bort den där tråkiga magkänslan som försökte tömma mig på energi. Ignorerade den gråtunga himlen och andades istället in den friska skogsluften. Men en del av den samlade torsdagsenergin gick åt här, det kan jag lugnt meddela.
 
Veckans sunda är främst att jag börjat dricka ljummet citronvatten varje morgon! Jag har läst på flera ställen nu att det ska vara så välgörande och jag tyckte det kändes som en perfekt sak att lägga in i mitt hälsotänk. Inte så komplicerat att utföra heller. Men än så länge kan jag inte säga om det har någon effekt, det får nog fortgå ett tag innan en rättvis utvärdering kan göras.

 
Kom ihåg detta mina vänner - spara alltid lite rum i era hjärtan för att få plats med det otänkbara!
 
Den här veckan har jag funderat mycket på olika "styrke"-ord, sådana där som vi kan hämta lite kraft av eller försöka ge våra medmänniskor lite extra skjuts. För ett bra tag sedan beställde jag ett armband där jag fick stämplat Try, Believe och Love på varsin berlock. För att ta oss genom livet behöver vi styrka, mod, kärlek och hopp. Men vi behöver också försöka ofta och tro, både på oss själva och vår omgivning. Mycket händer på vägen, på vår resa, och ibland behöver vi stöttning på många sätt. Styrkeord kan vara ett sätt.
 
Det har inte blivit så många blogginlägg som jag kanske önskat från början, så idag fick det bli både veckans sunda och veckans citat på samma gång. Troligen blir inte nästa vecka mycket bättre, men något litet inlägg på Instagram kanske det blir, följ mig gärna där @suzannsjodin.
 
Önskar er en fin söndagskväll och en fin start på kommande vecka! Sköt om er, finingar<3


5 kommentarer:

 1. Visst har du styrkan. Alltid härligt att läsa vad du gör. En fin söndag Kram Pernilla

  SvaraRadera
 2. Ett härligt inlägg. Kände mig själv nöjd idag när jag valde att bara se de skidåkare som jag åkte förbi inte de som åkte förbi mig ;)
  Kram Agneta

  SvaraRadera
 3. Å så fint inlägg och jag ska också göra så, dricka citronvatten. Visst är det viktigt att ge oss själva cred för det vi gör och också tillåta att ha "sirap i kropp o själ". Gillar tanken att göra plats för det otänkbara! Styrkeord är så bra för man kan återkomma till dem och ge sig själv en påminnelse när tiden rusar.

  Stor kram
  Lotta

  SvaraRadera
 4. Vilket fint och klokt inlägg! Sådana dagar som din torsdag gör att man laddar batteriet till fullo, då klarar man att det blir en "sån där" fredag. Ljummet citronvatten, vad har det för goda egenskaper? Alltid nyfiken när man ser något som känns överkomligt att ta tag i ;)
  Ha en fin start på veckan!
  Kramen

  SvaraRadera
 5. Det är det där som är att vara snäll mot sig själv, att "nu känner jag mig irriterad och tar en promenad för att ta hand om det"!
  Fint inlägg som gjorde mig glad att läsa!

  Kram Hannis

  SvaraRadera

Tack för din kommentar! Jättekul att du tittade in här hos mig, hoppas du återvänder:) Kram Suz