onsdag, maj 29, 2013

Blankt blad och doft från citrusplantan

Anteckningsböcker från Ogami, finns i min webbutik:)
 
Miljoner ord och tankar trängs i mitt huvud, men just när pennan ska till att möta pappret eller fingertopparna nudda vid tangenterna - då är det tomt. Stopp i flödet. Skrivarlusten blir till kramp och skaparlusten står på sparlåga. Tron på mig själv sinar sakta. Tar sikte på ordspråket som pryder min anteckningsbok (se bilden) "Life is far too important to be taken seriously".

Men istället är jag så otroligt stolt över vår fina dotter! Som gav oss en härlig dansuppvisning i söndags (tillsammans med alla andra duktiga elever på Studio Danza) och sedan dessutom klarade sitt körkort igår. Ett stort Grattis till vår fina tjej! Det har varit tuffa veckor i hennes liv, men nu har nog mycket av spänningarna släppt.  Imorgon ska vi gå och fika med coffecardet jag fick i söndags:)

Vår citrusplanta blommar igen, men det här är förra årets bild;)
 
Jag tar en stor kopp te, slår mig ner i vårt mysiga uterum och drar in doften från den blommande citrusplantan som också överlevt vintern hos oss (inte bara pelargoner som klarade sig). Visar en bild från förra året, den är vackrare då med små frukter och mycket tätare med blad. Men vem bryr sig? Bara det faktum att den nu sprider sin väldoft med små söta blommor är lycka nog!
 
Läser om en fantastisk kämpe i Lokaltidningen idag. Olle, som sakta men säkert kommit tillbaka efter ett fall från en klätterväg för snart två år sedan. Olle berättar i artikeln att när läkaren sa att han förmodligen skulle sitta i rullstol hela livet, då bestämde han sig för att ta kommandot själv, "ingen skulle tala om för mig att det var kört". Idag kan han gå kortare sträckor med kryckor eller rullator, tack vare en fast övertygelse och hårt arbete med rehabträning.
Jag har förmånen att få träffa Olle och hans familj ibland och de är så härliga och positiva människor. En ung familj som livet vändes på ända för på ett ögonblick! De har tvingats hitta en ny livsrytm och tänka annorlunda om sådant vi har så lätt att bara ta för givet. Det tål verkligen att tänkas på när man gnäller för struntsaker!
 
Så nu släpper jag alla tankar och går lös på att rensa i kyl, frys och skafferi istället. Det är bra att rensa och röja och det känns dessutom välbehövligt! Blev lite inspirerad av Lotta, med Min plats i solen, som hade ett inlägg om just detta för ett tag sedan. Tack för den lilla skjutsen!
 
Så fort dottern har lite bilder klara från helgens show kommer jag visa några här också:)
 
Ha det fint!

5 kommentarer:

 1. Min dotter hade också dansuppvisning nyligen. 5 år och inga hämningar, det är härligt att se! Hon gillar att dansa och jag hoppas hon kommer att fortsätta med det. Musik, rörelse och uppträda ibland, en bra kombination.
  Må så gott!

  SvaraRadera
 2. Hej Suz!
  Ibland faller man ner en bit i tron på sig själv, bara kavla upp ärmarna, spotta i näven och köra på. För du kan, du kloka, duktiga kvinna! Samtidigt är det nog viktigt att acceptera att man ibland inte ligger i topp gällande sinnesstämning eller tro på sig själv eller sina idéer.
  Jag älskar Maison Belles städprodukter, tvålar etc. Inget du funderat på för din butik?

  Stort grattis till din dotter för körkortet. Så fantastiskt! En ny värld som öppnar sig!
  Njut onsdagkvällen!
  Kram Anna

  SvaraRadera
 3. Tomt på ord o så flyter det så bra fyllt av värme och känsla. Suz, otroligt bra är du!!!

  Å grattis S till körkort :-)

  Stor e-kram och massor av energi ♥♥♥

  /Tatjanis

  SvaraRadera
 4. Kära fina Suz. Ibland blir det så. Att allt självförtroende bara försvinner. Fast att vi vet att vi kan. Och du kan Suz. Du kan allt som du vill. Glöm aldrig det. Bara titta på allt du har åstadkommit så här långt. Så tro på dig själv vännen. Det gör jag. Jag tror på dig, din styrka och din förmåga. Så skriv. Av hjärtans lust. Utan några krav. Bara för att du vill.

  Wow! Ett stort grattis till dottern. Både till körkort och dansuppvisning. Jag kan tänka mig att mamma är så stolt att hon nästan spricker och jag hoppas ni fick en mysig fika tillsammans? :)

  Vilken lycka med en citrusplanta! :) Något jag tänker skaffa mig den dagen jag har ett växthus i trädgården.

  Heja Olle! För visst är det härligt med människor som har det där jävlaranammat och inte låter något hindra dem i livet.

  Varsågod vännen. ;) Här rensas det också fortfarande. Dock fick frysen rensas igår. Ofrivilligt. Blixten slog ner och slog ut frysen och allt i den fick slängas. Mer rensning än vad jag hade tänkt mig.

  Ta nu hand om dig vännen, njut av sommarvärmen och glöm inte bort att du kan allt du vill. Strunta i jante som ibland sitter på axeln och får oss att tvivla. Bara kör på. :)

  Varm kram
  Lotta

  SvaraRadera
 5. Vilka härliga ord vännen och så fint skrivet om en kämpe. Att ta vara på livet och allt vad det innebär handlar om att göra det omöjliga lite mera möjligt för det går allt som oftast även om det inte blir som man tänkt sig.

  Hoppas nu att du och de dina får en härlig första junihelg!

  Kramar
  Nettan

  SvaraRadera

Tack för din kommentar! Jättekul att du tittade in här hos mig, hoppas du återvänder:) Kram Suz