lördag, maj 25, 2013

Lördag i maj


Lördag igen, med vilken fart dagarna susar förbi! Jag försöker fånga trädgårdens framfart med bilder, så att jag kan njuta av dem igen och igen. Plocka fram en regnig dag i juli och känna doften av syrener igen. Syrener, det är skolavslutning för mig. Någon annan som känner igen den kopplingen?

 
Jag har plockat in några grenar från trädgården idag. Tänk att det kan vara så enkelt att lysa upp ett rum:) Hittade även några liljekonvaljer i rabatten, som fick följa med in. Dofterna är rent berusande, så det återstår att se om båda buketterna får vara kvar inomhus eller någon måste få lov att flytta till uterummet.
 
 
Morgonens uppfriskande regn gjorde vackra effekter på jättedaggkåpan. Tror vi har hundratals bilder på denna nu;) Var absolut nöd och tvungen att gå en liten fotorunda i morse!
 
 
Alla äppelblommorna har inte slagit ut, ändå är träden totalt översållade. Helt underbart att bara gå omkring och titta på! Jag kan knappt slita mig ...
 
 
Ett par övervintrare har fått komma ut nu, efter att ha vuxit sig stora i uterummet där det nästan varit tropisk värme. Måste säga att det är säkert mer tur än skicklighet, men många av våra pelargoner har klarat vinterförvaringen och även min hantering med saxen. Men man kan vara lite stolt ändå;)

 
Tovsippa, lärde en anonym kommentar mig:) Sådär ja, nu ska jag försöka komma ihåg det i fortsättningen. Visst är de härliga? Kan sitta där på bänken vid södergaveln och beundra dem, tillsammans med pionerna i samma rabatt (som inte fick komma med på bild idag).
 
Idag har vi fikat hos mina svärföräldrar och firat lite Mors dag i förskott. Imorgon blir det en sväng med mina föräldrar och på kvällen ser vi dottern dansa finalföreställningen på Ystad Teater (de har kört föreställningar hela helgen!). Alltid lika roligt och alltid sitter jag där i salongens gamla bänkrader och blir en smula tårögd - vår fina tjej, där på scen. Kan knappt förstå att det är sant. Från den första gången i barngruppen, lite blyg men ändå kunde vi se hur kul hon tyckte det var och sedan genom åren växt till en tjej som vågar ta plats på scen och spela ut varje rörelse i olika dansformer. Stolta och glada föräldrar, jag skulle kunna ta plats där i bänkraderna varje föreställning:)
 
Ha en fin lördagskväll och till alla mammor säger jag -
Hoppas ni får en väldigt skön söndag imorgon:)
1 kommentar:

 1. Kära Suz! En varm kram till dig på Mors dag <3

  Vilka ljuvliga bilder du bjuder på. Tovsippan är så söt. Äppelblom - bland det bästa jag vet!

  Ha en jättefin söndag i ert vackra Skåne!

  Kramar
  Lotta

  SvaraRadera

Tack för din kommentar! Jättekul att du tittade in här hos mig, hoppas du återvänder:) Kram Suz