söndag, maj 12, 2013

Miljötänk från Anneko, presentation del 1

Anteckningsböcker A5, från Anneko, i min webbutik
 
Nu börjar jag min presentation av produktvalet i min webbutik Var Dags Saker. Jag vill berätta lite om vad som ligger bakom mina val av leverantörer som vill samarbeta med mig och produkter i det, av mig, handplockade sortimentet. Varför jag kallar dem "ting med tanke".
 
Blanka blad, lika bra för anteckning som liten skiss
 
Jag börjar med produkterna från svenska Anneko Design, kort och anteckningsböcker som jag föll handlöst för när jag besökte deras monter på Formex. Fåren, björkstammarna och prickarna och så  små hjärtan som finns lite här och där:) Och har ni sett fröbanden på de stora korten? Att plantera ut i trädgården eller i balkonglådan. En gåva som varar extra länge:)
 
Men först och främst är jag så glad över att ha hittat ett företag som tillverkar sina produkter i Sverige, med mesta möjliga miljötänk dessutom! Det är det avgörande skälet till att dessa produkter hamnade i min webbutik.
 
Fyrkantiga kort med fröband, inklusive kuvert
 
Såhär uttrycker Anneli Asplund själv sin företagsidé:
 
"Annekos mission är att använda det mest miljövänliga papperet och den mest miljövänliga tryckningsmetoden tillgänglig idag för att formge unika pappersprodukter som hyllar Sverige och dess underbara natur. 100% Swedish design, 100% Made in Sweden, 100% Eco Friendly"

 
Små kort
 
Och här kommer hennes tips om återanvändning av korten, superbra idéer:
 
* Använd som bokmärke.
* Gör dom små korten till en "gift tag" genom att klippa det gamla kortet med sax. Skriv namnet och ett gulligt meddelande på baksidan.
* Klipp ut sidan med bilden (om det inte är skrivet på den sidan såklart) och återanvänd det som vykort.
* Eller varför inte bara kompostera kortet :) 
 
Blandad kompott av anteckningsböcker i A5 och A6
 

Jag har lagt en strikt budget men vill ändå blanda mitt sortiment lite, därför har jag enorma problem med att plocka ut ett lagom antal produkter från mina leverantörer. Jag följer min magkänsla och väljer mina favoriter, de som helt klart skulle få hamna i mitt paket;)
 
Som ekonom till vardags ser jag kritiskt på min företagsidé och är väl medveten om svårigheten att nå ett kundunderlag tillräckligt stort för att bära just min idé. Därför har jag valt att se sunt på detta och inse att det här är ett långsiktigt projekt, som kommer att ta tid. Jag börjar i liten skala och hoppas kunna bygga på, så småningom. Det är kanske just också för att jag är ekonom som det tagit sådan tid innan jag verkligen "hoppade" - här är det inte "snabba cash" som väntas, snarare en glädje över att få sätta samman en liten butik med användbara favoritsaker och förhoppningsvis få bekräftelse genom beställningar från kunder som trivs i min webbutik Var Dags Saker.
 
Välkomna att kika in hos mig!


3 kommentarer:

 1. Så mycket snyggt, ska ta och kicka in i din webbutik. Ha en fortsatt fin söndag.

  SvaraRadera
 2. Vad fina de var. Klart det krävs lite kämpande på att nå ut, det har jag märkt på bloggen när jag viljat få den att växa, det har krävts tid och tålamod för att få den att växa. Önskar dig iaf lycka till och med bara rätt medel att nå ut tror jag det går bra för dig.

  Tänkte fråga om lite hjälp. Jag och min dotter kan vinna en resa till Legoland. Det skulle betyda så mycket om du ville rösta på oss och hjälpa oss vinna. Vi behöver vara inom de 10 första placeringarna och just nu är vi nära att inte vinna. Du röstar här: http://bloggbussen.bloggportalen.se/top-list på Lottizdays Fotograferande fyrabarnsmamma genom att klick på +1 till höger om vårat namn. Har även skrivit inlägg i min blogg där man kan rösta via http://lottizdays.blogg.se/2013/may/deppade-ihop-gjorde-det-jag-behovde-och-nu-maste-jag-ta-till-fight-2.html Det skulle betyda oerhört mycket om du vill hjälpa oss och gärna be de i din närhet att rösta. Röstningen pågår till 16 maj. Tack på förhand.

  SvaraRadera
 3. Å! Jag har en son som är tokig i björkar...jag måste beställa av dig Suz! Böckerna och korten är verkligen jättefina. Skulle passa finfint att ha här också, jag får nog unna mig några ;)

  Ha en fin vecka!

  Varm kram
  Lotta

  SvaraRadera

Tack för din kommentar! Jättekul att du tittade in här hos mig, hoppas du återvänder:) Kram Suz