söndag, maj 19, 2013

Lördagsmys och kontrasternas helg del 2

Svensk sparris
 
Skåne visade sig från sin bästa sida igår och med tanke på A's besök och alla som kommit hit för att beskåda Eurovision är det bara att tacka och ta emot! I Malmö var det säkert bästa feststämning "ever" och vi traskade lugnt och skönt i Lund. Åkte in med cabben och hann med både internationella marknaden på torget, lyssna på Spontankören, kika lite i butiker och Saluhallen innan vi blev hungriga::)

Engelska marmelader och chutney

Bönor

Lunchdags!
 
A och jag hittade snabbt en lockande restaurang och föll för deras sallad. I väntan på mannen min och dottern (som jobbat förmiddag) tog vi något svalkande att dricka. Välbehövligt mitt i solen!

Mannens och dotterns val

A's och mitt val:)

Rapsen har slagit ut i blom!
 

På vägen hem bytte jag och A, så att även hon fick prova på att ratta en gammal klassisk bil:) Det var faktiskt riktigt varmt i vinden, trots att det började skya något. Väl hemma lockades både A och dottern av en stund i solen, medan mannen min naturligtvis lockades mer av hockey. Grattis Sverige, bra jobbat att ta sig till final! Extra kul när det är hemmaplan - ikväll tittar även jag:) Igår somnade jag faktiskt i soffan, lite solsting kanske;) Har inte vant mig vid sol och värme än!

På kvällen satt vi på terrassen och njöt av lite kvällssol före grillmiddagen. Och självklart bänkade vi oss vid Eurovision efter maten. Må vara segdraget, men det är ändå lite kul när det arrangeras på hemmaplan. Det blir liksom mer intressant att följa själva showen och produktionen. Och visst kan vi vara stolta, jag tyckte Sverige fixade det hela med äran i behåll.

Ha en fortsatt skön söndag
och en fin start på kommande vecka!

4 kommentarer:

 1. Å, älskade Skåne! Så vackert. Jag kan drömma om rapsfält ;)

  Vilken härlig helg ni haft. Helt underbart! Jag har sett lite av Eurovision...ska se mer, så roligt att det var så bra!

  Ha en fin vecka Suz!

  KRAM

  SvaraRadera
 2. Vilken härlig värme som äntligen landat även här i Uppland! Mysigt med utflykt med trevligt sällskap, god mat och fint väder. Jag har aldrig varit i Lund, faktiskt bara i Malmö av hela Skåne så jag har mycket att upptäcka när jag kommer dit. Kanske i sommar eftersom jag har en systerdotter som blev kär i en skånepåg och flyttade ner. De bor strax utanför Malmö.
  Nu ska jag fortsätta sy lite!
  Kram Eva

  SvaraRadera
 3. Härligt Suz!
  Låter som en toppen dag! Jösses vad regn vi fått idag. Hur mkt mer ska det inte grönska efter detta, om det nu är möjligt!!
  Kul med Annas inlägg om dig, ska in och läsa det!
  Kände inte till marknaden du nämnde i Lund men det lät som en kul grej!
  Önskar dig en fin start på kommande vecka!
  Kram Anna

  SvaraRadera
 4. Härligt, ljuvligt, underbart vilken helg ni haft.

  Kram till dig

  SvaraRadera

Tack för din kommentar! Jättekul att du tittade in här hos mig, hoppas du återvänder:) Kram Suz