torsdag, maj 09, 2013

Lugn torsdag, eller ... ?

Blommande bigarrå
 
Röd dag, vilket innebär ledig dag, men fortfarande förkyld:( Nåja, definitivt på bättringsvägen eftersom det verkar som febern håller sig borta idag. Matt i kroppen, men det beror nog inte bara på förkylningen;) Vi försöker nämligen lotsa fram familjens 18-åring i planeringens underbara värld. Det vill säga, försöka få henne att inse fördelarna med att strukturera upp sin tillvaro. Åtminstone till viss del. För det vet ju alla att planering ändå aldrig håller;) Inte minst jag, med alla mina listor!
 
Magnolian står också i blom
 
Självklart är det inte enkelt att få ihop skolan med prov och inlämningsuppgifter, körlektioner och dess prov som närmar sig, dansrepetitioner inför föreställning som också närmar sig och så lite kompishäng samt extrajobb på detta. Och så denna ständiga uppkoppling mot omvärlden! Naturligtvis krockar flertalet aktiviteter också! Jag förstår precis varför det kan kännas stressigt och alldeles oövervinnerligt!
 
Men det är inte förbjudet att ta lite hjälp från föräldrarna och be om råd, stänga av mobilen och ta en röd dag till hjälp för att komma ifatt på vissa plan. Och det är precis så den här dagen fortskrider. Vilodag, njae inte för somliga. Men oj vad det kommer att kännas bättre ikväll!
 
Vårt ljuvliga prydnadskörsbär
 
Själv gör jag inte så många knop idag heller, försöker mest ta igen mig och friskna till. Men en tur med kameran i trädgården har det blivit. Alla bilderna i dagens inlägg är tagna idag och ni anar kanske att vädret har varit något skiftande. Vi har haft solsken, mulet och nästan kvavt samt regn.
 
Jättedaggkåpa, en av mina favoriter
 
Regnet uppskattades inte riktigt av mannen min, som nyss tvättat bilarna och var i full gång med att klippa gräsmattan. Men han såg lite nöjdare ut när han fick lunch:) Nu återstår det att se om han och dottern möjligen hittat något att ha med sig hem till fikat från övningskörningsturen. Baka hör ju normalt till en av mina favoritsysselsättningar, men inte när jag känner mig full av baciller. Jag borde naturligtvis hålla mig till enbart en bamsekopp te, men vi får väl se hur ståndaktig jag kan vara ...
 
Ha en skön fortsättning på den här "söndagstorsdagen"!

7 kommentarer:

 1. Det känns igen. Vår yngsta som är 23 jobbar natt på helgerna och letar jobb som har lite fler timmar. Ibland vickar hon på dagis. Försöker man prata med henne om saker så plingar det i telefonen så ibland ger jag upp och gör något annat istället. Hoppas du fick något gott till fikan! Kram Anita

  SvaraRadera
 2. Ja det är inte lätt att vara i den där åldern då allt ska fixas och hinnas med - vår 19-åring går ut gymnasiet nu och det är stor vånda inför alla krav. Man får stå ut med mycket frustration...
  Vi har också haft mulet och sen åska med en riktig regnskur. Vad mycket längre växtligheten har kommit hos er! Men det bokstavligen knakar i bladen av växtkraft så vi är snart ifatt... Lyllos dig som har Magnolia - vilken fantastisk växt det är! Men jag tror inte vi har tillräckligt skyddat för att våga oss på den tyvärr.
  Ha en fortsatt skön helg!
  Kram Eva

  SvaraRadera
 3. Hej Suz!
  Som småbarnsförälder är det spännande att få ta del av hur det är i tonårs/yngrevuxenbarns föräldrar rollen (jösses vilket långt ord det blev!). En del utmaningar mitt i det roliga och härliga förstås! Detta evinnerliga konstanta uppkopplande, undrar om vi inte kommer att ånga oss en vacker dag och i allt högre grad stänga av mobiler och datorer. Tror inte våra hjärnor kommer att orka med annars. Röda dagar är sköna dagar! Här har det ätits lunch på golfklubb med vänner och så en tur till närbelägen plantskola. Mysigt! Plus en massa tid i trädgården. Älskar denna årstid!!!
  Krya på dig!!!!
  Kram Anna

  SvaraRadera
 4. Så fina bilder,
  Och det där med barn som är på väg ut i vuxenlivet känns igen, inte alltid helt lätt med de där dunsterna. Men å vad man älskar sina barn, över allt annat ändå!

  Krya på dig!
  Kram

  SvaraRadera
 5. Kära Suz!!!!

  Tusen tusen tack för paketet med underbart innehåll som kom idag och som jag just öppnat. Jag blev så genomglad! Vad fint och så perfekt ;) Kommer använda Malins fina underlägg ofta. TACK min vän! Du är så rar och omtänksam. You made my day <3

  Stor bamsekram och jag önskar er en skön helg!

  Lotta

  SvaraRadera
 6. Du har mail.

  Hoppas du känner dig bättre i dag! Jag vet hur det är, har haft den där "skiten" TVÅ gånger med bara någon månads mellanrum. Men nu vill man inte dras med sånt. Nu ska vi bara njuta av härliga maj!

  SvaraRadera
 7. Hoppas du känner dig bättre, Vad jag känner igen mig i din text om hur man försöker lotsa fram "barnen" till det som är vuxenvärlden. Ha en fin fredag. Kram

  SvaraRadera

Tack för din kommentar! Jättekul att du tittade in här hos mig, hoppas du återvänder:) Kram Suz