lördag, juni 01, 2013

Kan vi köra maj i repris?


Det skulle väl inte vara någon dum idé? Att köra maj om igen, utan alla måsten, borden och åtaganden. Bara tid för att njuta och bara göra sånt man vill:)

Undrar varför vi känner oss så stressade under maj månad? Kan det vara för att det finns en trädgård och en natur som kallar på oss, fullkomligt exploderar i grönska och bara vill ha ut oss? Vi har alla rutiner från vintern kvar i oss, kroppen och hjärnan går fortfarande på vintertid. Och nu ska vi dessutom ta hand om trädgården, ut med möblerna, underhålla både ut- och insida på huset. Idéerna för utetillvaron spirar men vi har fortfarande ett jobb att sköta och sysslorna inomhus försvinner inte.

Är det konstigt att vi känner oss lite pressade?

 
Och vi som skulle ta en roadtrip över en vårhelg, mannen min och jag! Igår kom han hem med en röd ros och sa just precis "Kan vi inte köra maj i repris?" och jag instämmer. Den här månaden har varit smått kaos. Men såhär är livet emellanåt, vardagslunken återvänder säkert snart. Eller så måste vi se till att den gör det!
 
Som i morse till exempel:) Börja med en frukost ute på terrassen, stor kopp te och rostad macka samt en härlig fruktsallad. Sakta gungande i våra A2 fåtöljer medan solen sakta kikar över takåsen. Njuter av trädgården och fåglarna, diskuterar dagens planer och huruvida väderprognosen med dagsregn tänker slå in eller inte. Det här är livet! Jag behöver inte åka en meter, jag är fullkomligt nöjd med tillvaron just här och nu:)
 
 
Kunde inte vara bättre formulerat! Etikett i nacken på nya t-shirten från Lindex, som fick följa med hem i torsdags när dottern och jag var i Ystad. En bra start på helgen fick verkligen min torsdag, trots att det var en vanlig arbetsdag. Mina gulliga föräldrar kom och hämtade mig på jobbet för en god lunch på Tolånga 17, mysigt med en stunds samvaro och ett trevligt avbrott en helt vanlig dag. Tackar så väldigt mycket, nästa gång är det jag som bjuder:)
 
Sen kom dottern hem och hämtade mig för fortsatt färd till Ystad. Gissa om det känns konstigt att sitta bredvid och bara åka med! Stolt är hon (och ska vara), med ett leende bredare än någonsin! Te och tröja till mig/oss och smink till dottern blev dagens inköp. Och så liten fika förstås!

 
Igår tog jag verkligen tag i både det ena och det andra, städning, tvätt och bokföring i företaget. Men jag tog det också lugnt med bok och en stund i solen! Det har varit total härdsmälta vad gäller bloggandet, men jag kommer igen och snart är jag tillbaks även i kommentarsfälten. Jag har inte glömt bort eller övergett er och inte min egen blogg heller. Men som jag skrev häromdagen, orden infinner sig inte alltid när jag ska sätta igång. Jag kan gå omkring och tänka de mest förträffliga inlägg, men när jag sätter mig tillrätta är det stopp. Tack för era peppande kommentarer, ni är så underbara! Utan er hade jag nog inte fortsatt här i bloggvärlden!
 
 


Idag har mannen min gjort ett väldigt gott dagsverke och våra däckstolar har fått nya plattor att stå på (bilder kommer snarast). Jag har försökt hjälpa till så gott det går, det var ju trots allt min idé vi bestämde oss för till slut. Vilket också mannen påpekade när det blev lite huvudbry;) Men han har verkligen gjort det jättefint, något jag inte tvivlade på en sekund - han är alltid en klippa<3
Som vanligt tar jag hand om marktjänsten och ser till att det finns lunch- och fikapaus. Idag blev det spansk bondomelett i våra små formar samt muffins med rabarber i till fikat. Mums, det behövs när det är kraftjobb i görningen;)

Nu tar vi det väldigt lugnt, efter grillmiddag med gott rosévin till. Mannen min fastnade för en film, dottern slocknade i soffan (inte konstigt efter hennes senaste intensiva veckor!) och jag hamnade vid datorn för ett blogginlägg. Som faktiskt inte blev så kort som jag trodde från början:) Tror nog att det blir en liten sväng hos er också, spänd på vad som hänt hos er vill jag gärna uppdatera mig:)

Ha en fortsatt fin lördagskväll, alla goa vänner!

6 kommentarer:

 1. Tack för att du skrev ett inlägg :) Jag vill gärna ha maj igen. Den tog slut för snabbt. Med tanke på allt som fortfarande ska göras...Ja precis det du skrev...

  Oro och stress skrev du om hos mig. Det tycker jag inte låter bra. Ta hand om dig. Det finns bara en av dig och det är du, vet du <3

  Kram Ann-Louise

  SvaraRadera
 2. Majmånad i repris, utan alla måsten låter onekligen lockande och alldeles underbart.

  Men vad fint med en ros, sådant kan väga upp stressiga dagar.
  Ha det fint!

  Blommiga kramar!

  SvaraRadera
 3. Ja, jag tar gärna maj i repris! Och gärna med en ros ;)

  Vad underbart att läsa det du skriver Suz....härligt frukost på terrassen, utflykt och shopping till Ystad, bli hämtad av dottern, vara hemma, god mat, rosé, film,blogga....njuta!


  Stor kram till dig Suz!!! Jag ställer just nu mitt glas bubbel på det fina underlägget jag fick <3

  Lotta

  SvaraRadera
 4. Din man kom med kloka råd. Jag tar gärna två stycken maj om året. Det gör inget om vi hoppar över november.
  Själva ska vi denna söndag lämna Ystad och ta oss ut på Österlens alla smörgåsbord och smultronställen.
  Ha en mysig söndag

  SvaraRadera
 5. Ja det är lite synd att vackra maj ska kännas så stressande... hör på jobbet att nästan alla känner likadant. Men nu kommer juni som nästan är vackrare och då brukar allt lugna ner sig, det är en skön tanke!

  Vilken mysig start du haft på din helg! Och jag tycker inte alls det är långt mellan dina blogginlägg, jag känner mig långt efter dig i kontinuitet, men det får vara så - man måste ju, precis som du säger, hinna med allt annat också och framför allt - NJUTA och koppla av.

  Kram Eva

  SvaraRadera
 6. Jag tar gärna maj i repris, den bästa månaden av dem alla när allt grönskar och spricker ut i blom. Tolånga 17 upptäckte vi för inte så länge sedan, ett härligt litet ställe på den skånska slätten.

  Önskar dig en härlig söndag, Kram från mig.

  SvaraRadera

Tack för din kommentar! Jättekul att du tittade in här hos mig, hoppas du återvänder:) Kram Suz