lördag, maj 11, 2013

Överflöd och glömska

 
Plommonträdet blommar som aldrig förr! Det blir många foto vill jag lova. Ni kommer nog att få se fler. Jag kan inte se mig mätt, går omkring med kameran och vill fånga det korta ögonblick de här blommorna sitter kvar.

 
Vädret är lika nyckfullt idag, men det har varit skönt fastän inte solen varit framme hela tiden. Jag hade lite bestämt mig för att ge mig på rensning av köksskåpen idag ... men jag tog förnuftet till fånga. Var inte helt på hugget för denna uppgift, men blir man någonsin det?

 
Bigarråträdet blommar också i överflöd! Om det bara vill bli lite bär också, hoppas, hoppas ....

 
... har ni sett vilka klasar! Är de inte alldeles underbara? Det tycker i varje fall både jag och humlorna:) Stora, kraftiga humlor surrar omkring bland alla blommorna och är alldeles vimsiga.
 
Hur har er lördag sett ut? Här blev det en massa tvätt omhändertagen istället för skåprensning. Sen gjorde jag rejäla räkmackor till lunch, som vi kalasade på i uterummet tillsammans med en kall öl. Mannen min fixar och donar med trasig toastol, tvättar och impregnerar taket till vår uteplats nere i trädgården och så klipper han gräsmattan igen. Och jag har äntligen lyckats få lite matplanering på plats. Jag låter fortfarande som om jag inte drack annat än whisky, men i övrigt känns det mycket bättre. Det artar sig, vi laddar för en ny vecka och nästa helg får vi besök av fina A:)
 
Men oj, oj - tidigare idag kom jag på att vi alldeles glömt bort att en god vän faktiskt hade födelsedag i torsdags, fy på oss! Stort grattis i efterskott, säger vi till R (som i och för sig nog inte läser min blogg, men hans fru gör det och sms skickas;)).

 
Ha en fin lördagskväll!
 


4 kommentarer:

 1. Vilka vackra blommor!
  Ha en fin kväll!
  kram viktoria

  SvaraRadera
 2. Vi har haft kolonibestyr idag, så min instagrambild är samma som dina vackra bloggbilder fast du har många fler blommor än jag. Fortsatt skön kväll! Anita

  SvaraRadera
 3. Vilka fantastiskt härliga bilder, dit har vi långt men det går alldeles för fort i naturen och det står väl inte på så har vi blom i träden här också. Mannen gör inte så stor affär av sin födelsedag och glömmer gör vi alla, han själv är inte den som har koll på sån´t. Dottern ser fram emot nästa helg (önskar jag fick åka med) planera inte ihjäl dig och hon gillar att vara i köket så ta hjälp av henne. Kram till er alla

  SvaraRadera
 4. Oj oj oj vad det blommar i Skåne redan! Här har träden bara små bladknoppar ännu. Vårt äppelträd ska förhoppningsvis blomma bättre i år (och bära frukt) sen vi anlitade en professionell beskärare och inte min man som lyckats kapa vartenda fruktbärande skott i några år ;)
  Min lördag var full av kuddsömnad och avslutades med 30-årsfest hos systerdottern :)

  SvaraRadera

Tack för din kommentar! Jättekul att du tittade in här hos mig, hoppas du återvänder:) Kram Suz