fredag, maj 17, 2013

Morgonkavalkad från trädgården och lite Eurovisionreflektion


 
Idag bjuder jag på min lilla morgonrunda i trädgården. Ljuset, blommorna, träden där några snart är utblommade och andra har knoppar som väntar på att få brista ut i de ljuvligaste blommor.

 
Jag lyckas alltid glömma bort vad dessa fina blommor heter. Har fått dem av svärmor, så jag ska fråga henne igen. Jag tycker de liknar en korsning mellan förväxta vitsippor och anemoner:)

 
Allt som är kvar från vår löjtnantshjärta. Vi har svårt att hitta någon lämplig plats där de verkar trivas i vår trädgård. Sen fick den nog lite stryk tidigt i våras då den kikat upp och det kom fler frostnätter.

 
Den ena sortens pioner har redan stora knoppar. Är det bondpionen eller är det doftpionen och vilken sort kan det vara? Såhär blir det när man köper någon planta och får någon. Och jag är hopplös på namn, som ni märker. Kallar mig inte heller trädgårdskunnig det minsta, men njuter inte mindre av allt det vackra för det:) Glad över att det finns vackra växter i vår trädgård.

 
Bigarråträdet har fortarande kvar en hel del av sina blommor, men plommonträdet har släppt alla sina redan. Ni som läst mitt inlägg från igår, ni förstår nog varför jag känner som jag gör.

 
Men än har vi ett par träd kvar att följa från knopp till blomma, äppelträden är på gång. Underbart!
Och häggen har visst redan slagit ut! När sjutton gjorde den det, i natt? Ska försöka fånga det på bild under dagen.

 
Och jättedaggkåpan med sina vattendroppar på morgonen eller när det har regnat, finns få saker som slår den friska känslan av den här synen. Jag kallar den gärna för min favorit, men varför behöva välja egentligen. Jag har många favoriter:)
 
Nu måste jag kicka igång dagens uppgifter, ni vet det där vanliga - städning, sängkläder behöver bytas men lite annat roligt fix också, för ikväll kommer fina A:) Jag hoppas att väderleksrapporterna håller vad de lovar, så att vi kan få en liten roadtrip med cabben i helgen och lite grillväder imorgon före Eurovisionfinalen (och efter hockeyn, kanske - Sverige tog sig ju otroligt nog vidare till semi! Men sitta inne och kolla hockey om det är för vackert väder, njae det får vi se).
 
Och nej, vi har inte biljetter att vara på plats på Malmö Arena för någon schlagerfinal. Det är kul att Malmö fick chansen att arrangera det  hela, men jag måste nog säga att det är blandade känslor här hos oss för hela "spektaklet". Har det inte blivit lite väl långdraget? Däremot hörde jag en melodifestivalintresserad amerikan, på plats i Malmö, bli intervjuad på radio igår och han gillade speciellt det faktum att så många människor från hela Europa samlades med fokus kring musiken och fritt från politiken kunna umgås i diverse evenemang. Något som han inte tyckte hade någon motsvarighet någon annanstans. Och det var ju en aspekt som jag inte tänkt på.
 
Jag har spelat in båda semifinalerna, tittade som hastigast på den första i onsdags istället. Såg den fina inledningen med alla barn och ungdomar tillsammans med Loreen, kikade lite på Petra Mede som tyvärr inte tillhör mina favoriter men som absolut gjorde bra ifrån sig, gjorde en snabbgenomgång av bidragen men spolade förbi mycket. Mellanakten med dansarna var riktigt sevärd, tyckte jag. Vi får se om jag hinner kika lite på semifinal två under min lunchpaus idag.
 
Tjingeling, kanske blir det någon bild på häggen under dagen:)
Ha en fin fredag! 

PS. Blogger bråkar med mig! Helt plötsligt blir bilder förvrängda, stående blir liggande och jag ser att när de visas korrekt här i inlägget blir de ändå liggande både om jag länkar till facebook och ser dem hos er som länkar till min blogg - är det någon annan som råkat ut för detta fenomen?

9 kommentarer:

 1. Tack för rundvandringen i din trädgård, så himla mysigt. Det är underbart nu när allt blommar, så fint. Jag är också svag för Boyes Ja visst gör det ont som jag såg att du har i förra inlägget.

  Kram på dig och ha en trevlig helg!

  SvaraRadera
 2. Så fint du har det i trädgården Suz! Vilka pionknoppar! Ja dagarna just nu är alldeles magiska! Morgondagen ser inte ut att bli ngt undantag, om man ska tro prognosen!
  Ingen schlagerfantast men nog ska vi bänka oss imorgon iaf, det är ju trots allt på "hemmaplan"!
  Önskar dig en skön lördag!
  Kram Anna

  SvaraRadera
 3. Mmmm....härliga bilder Suz och en fin rundvandring i er trädgård! Denna ljuvliga årstid.

  Kan tänka mig att det är blandade känslor med Eurovision. Hoppas det blir en fin sändning imorgon iallafall.

  Varm kram och trevlig helg!

  SvaraRadera
 4. Vilken härlig blomsterprakt du bjuder på, en underbar tid i trädgården nu. Kan förstå dina blandade känslor för ESC detta stora spektakel, men jag får nog erkänna att jag sitter bänkad framför TV:n ikväll för att både se o kommentera kläder, sång o allt annat som hör denna cirkus till. Ha en härlig pingst. Kramisar Tina

  SvaraRadera
 5. Tack för rundvadringen i din trädgård, så härliga bilder. Ni i söder är ju lite tidigare än oss.
  Såg på ESC igår men lite långdraget är det allt.
  Ha en fortsatt bra helg!
  Kram.

  SvaraRadera
 6. I dag finns du med på min blogg!
  Tog mig friheten att kapa lite i din text, tyckte det blev lite för långt, lätt att läsaren tröttnar då.
  Glad och tacksam om du länkar tillbaka.
  Så himla fina dina visitkort blev! Kanon.
  Ha en skön söndag. Här är det mannens tur att genomlida magsjukan i dag. Sedan har vi haft det allihop.
  Kram

  SvaraRadera
 7. Hej fina Suz!

  Vackra inlägg och jag har läst dem alla men varit lite osynlig, ber om ursäkt för det. Nu har Eurovisonsfinalen passerat och vi lämnat över pinnen till grannlandet, så vi får åka över sundet nästa år. Härliga bilder du visar från din underbara trädgård och jag hoppas att bi har haft en underbar helg!

  Kram <3
  Nettan

  SvaraRadera
 8. Vilken härlig bildkavalkad från din trädgård, så underbart. Så såg jag hos Bara Anna att du bor ju naturskönt,
  jag har inte följt melodifestivalen, tycker det är så långdraget och segt.

  Kram till dig

  SvaraRadera
 9. Tovsippa och troligtvis bondpionen efters0m doftpionen blommar strax efter bondpioner och inte har så stora knopoar än.

  SvaraRadera

Tack för din kommentar! Jättekul att du tittade in här hos mig, hoppas du återvänder:) Kram Suz