onsdag, maj 08, 2013

Varför Var Dags Saker?

KG Design och Malin Westberg Collection hittar ni i min webbutik!
 
Tänkte berätta lite om mina tankar med webbutiken Var Dags Saker.
 
Jag har länge gått och längtat tillbaka efter den typ av jobb som det innebar att ansvara för en butiksavdelning;  inköp, exponering och försäljning. Att själv få grunna på sortiment och utbud, att ha en tanke bakom produkterna jag väljer.
 
Idéen att starta en webbutik föddes för ett ganska bra tag sedan, men modet och tiden har inte funnits förrän nu. Efter att ha bytt jobb till en arbetsplats mycket närmre hemmet tog jag ju en liten chansning med att sälja heminredning via homeparties förra året. Men jag kände mig låst i sortimentet och arbetssättet, jag ville egentligen något annat.
 
Så i januari satte jag mig på planet till Stockholm för att, för första gången i mitt liv, gå på Formex. Och det vill jag lova, det var inte lätt att sålla ut vad jag skulle välja för sortiment! Vilket utbud och vilka montrar! Men jag ville ju, som sagt, något annat.
 
Jag ville välja produkter själv, ett sortiment som jag kan stå helhjärtat för. Saker som jag själv skulle kunna tänka mig att köpa och använda, till priser jag kan tänka mig betala. Användbara ting till mig själv eller att ge bort. Gärna svenskproducerade eller åtminstone med lite tanke på miljön. Eller någon annan god tanke bakom varje produkt. Så det fick bli utgångsläget när jag sedan började plöja igenom alla mina intryck från mässan.
 
Att välja webbutik före en fysisk butik innebär att jag kan vara kvar på mitt "vanliga" jobb som ekonom. Jag behöver inte betala dyra butikshyror och fylla en butik med ett väl tilltaget lager. Jag satsar istället på att utöka sortimentet med tiden, behöver marknadsföra mig lite mer först. Alla tips är självklart välkomna;)
 
Härliga bakformar från Malin Westberg Collection,
i min webbutik!
 
En annan sak jag försöker göra är att, i så stor utsträckning som möjligt, återvinna förpackningsmaterial och återanvända kartonger för leveranser. Det kommer, till exempel, massor av leveranser till företaget där jag arbetar och istället för att kasta småkartongerna där i återvinngen direkt så har jag fått lov att använda dem en gång till. Innan mina kunder lägger dem i återvinningen;) Men jag vill naturligtvis att det ska vara en fröjd att packa upp en leverans från Var Dags Saker, så lite möda och omsorg vill jag gärna lägga på det som finns inuti den återanvända kartongen!
 
Och namnet Var Dags Saker? Enkel förklaring, bloggens namn som jag valde utifrån att jag inte ville låsa mig vid ett specifikt ämne - den skulle få handla om allting i livet! Och så är det även med butiken, här kan det dyka upp nästan vilka saker som helst. Huvudsaken är att de är användbara och duger vilken dag som helst, till vardags som till fest!
 
Jag tänker presentera mer om tankarna bakom en del produkter mer specifikt framöver här i bloggen. Och det finns många fler idéer kvar i mitt huvud, som man kan jobba med på olika sätt.
 
Hoppas ni vill hänga med!
 


3 kommentarer:

 1. Sååååå fantastiskt roligt, Suz!
  Jag hejar på dig... Jag ska följa dig och dina framgångar.
  Jag startade ju www.cronjezon.se för ca ett år sen och det är ju häftigt att följa sina drömmar!

  Kramar
  C

  SvaraRadera
 2. Å, vad spännande med en egen webbutik. Klart att jag kikar in i butiken :)
  Lycka till!

  Och Tack snälla för kommentaren inne hos mig.
  Kram

  SvaraRadera
 3. Vilket bra inlägg! Det är ju det där personliga som gör en webbutik lockande och rolig att handla i, det är min fasta övertygelse. Det finns så mycket storhandel, så många butiker som bara vill göra storvinster och inte behöver måna om sina kunder.
  Tack för att du delar med dig av dina erfarenheter Suz!
  Kram Eva

  SvaraRadera

Tack för din kommentar! Jättekul att du tittade in här hos mig, hoppas du återvänder:) Kram Suz