lördag, maj 12, 2012

Lördagsmys

Rabarberpaj till eftermiddagsmys och en lyxig äppelmust till osten ikväll!

Första rabarbern för året är skördad i trädgården! Mm, vad gott det är och lite extra mysigt när man kan gå ut i trädgården och hämta den :) Det blev en mumsig paj och en god kopp kaffe till damernas handbollsfinal på tv. Bra sätt att spendera en blåsig lördagseftermiddag på. Tog en liten lur i soffan också, blev väckt så förfärligt tidigt i morse och sov inte så gott sedan.

Ikväll blir det lite goda ostar, en brie och en Saint Agur, päron och en klick fikonmarmelad, ett och annat kex och så tror jag visst att det fanns en färskost med vitlök och örter också. Vi ska nog bli mätta och belåtna! Och istället för vin tänker vi dricka en Pigeonette till godsakerna, har hört att det ska vara gott och det måste testas. Äppelmusten kommer från Sövde Musteri och består av renpressade Pigeonäpple, utan några som helst tillsatser. Gott och naturligt!

Ha en mysig lördagskväll!

PS. Och så hejar vi på Kristianstad i herrarnas handbollsfinal om en stund! Hade det funnits något annat än barbiljetter à 940:-/st kvar när vi letade biljetter tidigare i veckan hade vi varit på plats i Malmö Arena. Tror nog att skåningarna behöver allt stöd de kan få, men vi får heja från tv-soffan. Det finns gränser för vad en biljett kan få kosta ...

2 kommentarer:

  1. Mm, vilken mysig lördag hemma hos er Suz och rabarberpaj...så gott. Här är det beställt rabarberkräm till kvällsmat imorgonkväll. Det blir vår premiärplockning från köksträdgården. Då är det sommar minsann (även om de senttse dagarnas väder har känts mer som höstrusk ;)).

    Ha en fortsatt fin kväll och så hoppas vi att solen kikar fram över Skåne imorgon. :)

    Kram Lotta

    SvaraRadera
  2. Å Suz!

    Vad fint du skriver om Coxie. Jag vill verkligen tro att de är tillsammans nu. Scooby behöver en vän.

    Saknaden efter vår lilla älskling är enorm. Så tomt. Jag är helt tagen av hur vi alla känslomässigt är berörda. Han kommer för alltid vara en del av oss, en del av viktiga år i våra liv. Tårarna rullar nu när jag skriver det här. Det känns overkligt.

    Vilken fin paj du har gjort. Älskar goda ostar...det vill jag ha ;) Fikonmarmelad har vi någonstans i kylen, ska gräva fram den!

    Idag var vi på ett underbart ställe, ett koncept som jag aldrig sett här i USA tidigare. Jag ska visa bilder. En plats som kombinerar trädgård, mat och goda dofter.

    Varm kram och tack så innerligt för din omtanke

    Lotta

    SvaraRadera

Tack för din kommentar! Jättekul att du tittade in här hos mig, hoppas du återvänder:) Kram Suz