fredag, maj 11, 2012

Lite timjan på fredagspotatisen?

Nu frodas favoritörterna :)

Härliga timjan, baskilika, dragon och oregano ... ej heller att förglömma är våra mer "svenska" smaker som persilja, gräslök och dill. Tillsammans med citron, grillad paprika, ugnsbakade potatisklyftor eller blandade med färskost eller kanske i matyoghurten till en kall sås. Hur gott blir inte det?

Ikväll blir det ugnsbakade timjanskryddade klyftisar och morötter till en enkel kycklingfilé och matyoghurt med fetaost. Lite sallad till det och kanske en gnutta glass till dessert.

Månne blir det lite fredagsmys också, misstänker att det är hockey och då blir det helt perfekt för mig att kika med ett halvt öga och samtidigt uppdatera mig hos er! Alldeles för länge sen vi "sågs"! (Hm, det var lite Ledin-känsla där ..., låtarna ringer i öronen fortfarande efter en vecka :) Eller rättare sagt, det sitter i huvudet och bara fräschades upp, sommarlåtar så det förslår! Gillas mycket.)

Fick bokpaket i postlådan idag och har redan tjuvkikat lite i Drunkna inte i dina känslor, som jag skrev om häromdagen (klicka på boktiteln för att komma till det inlägget). Spännande att upptäcka nya sidor hos sig själv, eller rättare sagt börja förstå sina sidor. Att de finns är jag alldeles för väl medveten om, alla är inte bra. Men jag är good enough, det vet jag, måste bara påminna mig ibland ;)

Dotterns bok fanns också med i paketet och jag börjar känna mig sugen på att läsa första delen av trilogin, "Cirkeln". Min dotter formligen slukade den och kan hända att det berodde en del på att de träffade författarna i skolan och hade projektarbete om boken, men hon gillade Twilight-serien (känner att det finns viss känsla som är densamma) och det måste jag erkänna att det gjorde jag också. Liksom jag tilltalades av Harry Potter. Och Sagan om ringen-trilogin, fastän där var böckerna betydligt jobbigare att läsa. I synnerhet andra delen som var väldigt mycket krigshärjande, mörk och dyster.

Läsa böcker - en del av livet! Vilken var det nu jag läste sist? Jo, Karin Thunbergs Mellan köksfönstret och evigheten, en stark bok om vänskap, kärlek och arbete och om cancerbesked och väntan. Jag rekommenderar den verkligen! Och jag ska tillägga att jag är ganska mycket allätare när det kommer till smaken och valen av böcker som kommer i min väg. För mig handlar det mycket om vilket humör jag är på. Jag kan läsa en blaskig kioskroman eller en tung självbiografi, en äventyrsbok/fantasy likväl som en komedi, en Jane Austen roman eller en Anna Jansson deckare. Precis som med film, allt från dokumentärer till action/spänning och romantiska komedier. Det beror helt på känslan för stunden.

Ha en mysig fredagskväll!

2 kommentarer:

 1. Låter jättegott! Härligt att läsa böcker. Känns inte som att jag hinner med alla bra böcker som finns bara. Man får så många bra tips hos alla bloggare, så listan fylls ju ständigt på.
  Kram Agneta

  SvaraRadera
 2. Vad skönt det vore att läsa - det får det bli ikväll, ska krypa ner tidigare och med en kopp te.

  Din sås låter jättegod!

  Kram och ha en trevlig helg!

  SvaraRadera

Tack för din kommentar! Jättekul att du tittade in här hos mig, hoppas du återvänder:) Kram Suz