lördag, maj 26, 2012

Njuta

Att inleda dagen med en skål svenska jordgubbar, krämig yoghurt toppat med lite blåbär - det är att njuta i mina ögon!
Att sedan få strosa runt i trädgården och titta på allt fint som blommar nu - ännu en anledning att njuta!

Att plantera sommarens lilla örtträdgård och nyinköpta pelargoner i lika nyinköpta krukor att hänga upp på spaljén vid trädäcket - kan man annat än njuta?

Ännu fler anledningar att njuta - kan inte se mig mätt på dessa skönheter!

Även om inte solen lyst på oss hela denna pingstafton har det varit en underbart skön dag! Jag njuter i fulla drag av att ha sovit länge, ätit frukost på terrassen i solen, levererat dottern till denna dags dubbla föreställningar av Studio Danzas uppvisning (två imorogn också och då ska vi titta:)), sett till föräldrarnas hus och trädgård, tagit en cabbetur (vi fick lite regndroppar på oss), en liten titt in om hos Ystad Plantskola och en sväng inom A Mouse in a House, fikat i trädgården, planterat örter och pelargoner och ändå hunnit koppla av och läsa glassigt magasin en stund.

Igår hade jag en väninna på lunch och trevlig pratstund och på kvällen tog mannen och jag en bypromenad för att titta på nyanlagda boulebanan i byn och då blev vi inbjudna på fika hos goda vänner (blir snart en tradition på våra bypromenader för vi var där förra fredagen också;)) och vi satt ute och njöt av den fantastiska kvällen, hörde grodor, rådjur, ugglor och näktergal. Fantastiskt, man bara insuper försommarstämningen och njuter!

Ikväll blir det Mästarnas mästare och Melodifestival och då kör vi väl lite lördagsmys, med god mat och tilltugg och något gott i glasen.

Efter en ganska rörig vecka njuter vi av helg och att det är pingst försvinner lite grann, sedan den extra helgdagen togs bort. Men helg är det och lediga är vi:)

Ha en fin pingsthelg och Heja Sverige ikväll!
4 kommentarer:

 1. Hej Suz!
  Härligt inlägg! Jag ser framför mig hur det ser ut i dina hemtraker (efter att ha besökt musteriet vid tidigare tillfällen)! Du bor på en sån vacker plats!
  Vilken underbar dag du haft! En sådan dag att minnas när snön yr eller mörkret belägrar oss å senhösten. Men nu njuter vi!!!!
  Jag har inhandlat två nya pioner idag. Tänk den dag de rotat sig och blommar praktfullt!
  Njut söndagen imorgon!
  Stor kram Anna

  SvaraRadera
 2. Hallå!

  Fina bilder. Visst är det härligt med allt som blommar! Älskar att vara ute i trädgården nu.

  Önskar dig en härlig helg!

  //Helena

  SvaraRadera
 3. En härlig tid vi har nu med allt som grönskar och blommar. Jag hann bara med inköpen idag planteringen får bli i morgon.
  Kram Agneta.

  SvaraRadera
 4. Underbart inlägg Suz! Känner lugnet och värmen genom varenda rad och vilken fin helg ni har haft. Och vädret har ju bara varit helt ljuvligt den senaste tiden. Vi njuter för fullt här och det r svårt att finna tid att vara inomhus dessa dagar. Än mindre datortid men jag antar att det är så för de flesta av oss just nu.

  Kram på dig

  SvaraRadera

Tack för din kommentar! Jättekul att du tittade in här hos mig, hoppas du återvänder:) Kram Suz