fredag, oktober 21, 2011

Paralimni, Cypern del 4


Den tappra styrkan som besökte Paralimni

Det mulnade på ytterligare en eftermiddag och en del av oss tog beslutet att ta en lokalbuss till en av Aiya Napas grannbyar, Paralimni. Kikki hade en teori om vilken buss som skulle användas men vi frågade ändå i hotellets reception. Svaret blev en annan buss ... hm, vad skulle vi nu gå på?

Första steget var i varje fall hållplatsen dit vi stegade. Första bussen som dök upp var överfull och bara ett idiotiskt svar från busschauffören fick vi. Snällt vänta till nästa, som var det nummer Kikki var tveksam till men damen i receptionen sagt. Ingen visste när nästa igen skulle komma ... vi beslöt oss för att chansa. Men det blev en lång och svettig bussfärd, mestadels stående, innan vi var framme i Paralimni. Rörande överens om att det bussnumret skulle inte nyttjas på tillbakavägen, hittade vi inget annat fick det bli taxi!Shoppingmöjligheter skulle det finnas i den här staden/byn ... då hamnade vi nog oerhört fel! Det fanns några butiker som kändes rätt exklusiva, några mer liknande Jack & Jones typ och sen var det liksom inte mer. Men vi fick åtminstone se något lite mer genuint än Aiya Napa, tror vi i alla fall:) Lite gubbar utanför fiket istället för en oändlig rad av sönderklippta t-shirts och designkopior av solglasögon och säsongsstängda nattklubbar.

Var bussfärden värd detta? Njae, det är högst tveksamt! Men vi hittade "rätt" buss hem, bara 35 minuter (fastän vi fått info om 15, suck).

De flesta längtade till kvällens fotboll!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för din kommentar! Jättekul att du tittade in här hos mig, hoppas du återvänder:) Kram Suz