onsdag, oktober 05, 2011

Kaffetår


Vad kan väl passa bättre en eftermiddag än en kopp kaffe? Nu har vi snart haft vår kaffemaskin från Nespresso i ett helt år! Kanske inte det billigaste sättet att njuta denna dryck, men gott är det. Och passar alldeles utmärkt hos oss, som inte dricker kaffe hemma varje dag. I synnerhet jag då, som har en mage som säger stopp till kaffe för det mesta. Men det här funkar, i lagom mängder.

En förklaring fick jag av en barrista - när man avnjuter en kopp gjord i en maskin med högt tryck finns det inte lika mycket garvsyra i kaffet. Och det är oftast syran en känslig mage reagerar på. Helt ok förklaring för mig och det verkar funka. Har provat vanlig bryggkaffe igen, men nej - ingen höjdare. Och som inbiten tedrickare i grunden så nöjer jag mig med kaffesorter med låg instensitet. Smaken är betydligt mjukare och det är riktigt, riktigt gott:)
Ha en god fikastund!

4 kommentarer:

 1. Tänk, jag är 38 år och har ännu inte lärt mig att dricka kaffe. ;) Tror att det är kört för min del. Det är te för hela slanten som gäller för mig. :)

  Sköt om dig och ha en fin helg!

  Kram Lotta

  SvaraRadera
 2. Hej! Första gången jag kikar in här. Jag är ingen kaffedrickare heller, en halv kopp kanske. Fast om det serveras en god mumsig kladdkaka och glass till blir det nog en hel kopp :))

  Ann-Louise

  SvaraRadera
 3. Här har du en inbiten thedrickare också! Har inte lyckats lära mig att dricka kaffe, oavsett vilken apparat det kommer ifrån... :-D

  SvaraRadera
 4. Ja, tänk så olika vi är vi människor. Jag kan dricka alla sorters kaffe, med glädje. Men när det gäller te, dricker jag bara Liptons gula påste. Vilket en riktig teälskare inte tycker är riktigt klokt! Håller med dej att Nespressons kapslar är alldeles för dyra./Christina

  SvaraRadera

Tack för din kommentar! Jättekul att du tittade in här hos mig, hoppas du återvänder:) Kram Suz