fredag, september 27, 2013

Ta ledigt och så var det där med murgrönan ...

 
Efter den här förfärligt tröga veckan tar jag verkligen ledigt idag! Städningen får vila, moppar bara över golven ... för visst är den här bra (som jag hittade i ett annat socialt media i morse)!
 
Foto från: Att överlista Jante
 
Naturligtvis kan de också vara bevis på att vi inte har hunnit, inte orkat eller bara slarvat. Men jag tycker ändå vi tar detta med oss in i helgen och trycker undan det dåliga samvetet, för det finns säkert både det ena och det andra som vi alla borde ha gjort. Det mesta gör vi plikttrogna människor ju ändå, kanske bara inte just precis idag:) Så om du har möjlighet - ta ledigt! På riktigt.

 
Måste (nej, det var fel ordval!), vill ju följa upp det här med vår blommande murgröna. Undrar om det är något speciellt med det här året, den här sommaren eller något annat för vi har plötsligt sett fler murgrönor som blommar! Trots att vi aldrig tidigare har sett det någonstans, lite märkligt.

 
De här små bollarna, eller knopparna, öppnar sig i varje fall och ut sticker det pyttesmå gula blommor. Jag läste lite om det här fenomenet och det ska tydligen bli bär också. Eller kan bli, får jag väl säga. Allt kan ju hända. Men förutsättningar finns, för det största problemet var tydligen att bären normalt kommer så sent att det finns risk att det fryser. Vår murgröna befinner sig i uterummet och står alltså lite skyddat, även om vi inte har frostfritt där. Fortsättning kan alltså följa, vi får se vad som  händer!
 
Och det är väl ungefär så här hemma idag också, vi får se vad som händer. Jag ska åtminstone fixa lite med ekonomin nu på förmiddagen, medan jag fortfarande har huvudet någotsånär på skaft. Känner att det fortfarande står och trycker något envist i pannbenet, så det blir lite vila idag också. Och ett bad. Och en god middag, där kanske en snäll familj städar undan i köket;)
 
Vädret ser ut att kunna bli hyfsat och om solen är så snäll och ställer sig vackert i ett visst läge kan det tänkas att det går att slå sig ner med en tidning, en filt och en kopp te utomhus och få lite höstvärmande strålar på sig. Aldrig fel! Som sagt, vi får se ...
 

Ha en underbar fredag!
 
PS. Gissa vad som syns väldigt väl nu? Jo, när solens strålar lyser in genom fönstret avslöjar de varenda dammkorn i huset! Men jag blundar och struntar i dem. Tänker att det blir så mycket bättre nästa gång jag städar ordentligt. Och vem vet, helgen kan föra energi med sig:)

4 kommentarer:

 1. Helt rätt, strunta i städningen, det finns andra roligare saker att göra, njuta av och bara få vara! te utomhus är inte fel och att njuta av de sista varma solstrålarna är inte heller fel!

  Kramar
  Nettan

  SvaraRadera
 2. Hej Suz!
  En kvällshälsning från mig. Klokt att strunta i städning eller iaf minska ner den. Sedan vi fick barn har dammsugaren allt oftare ersatts av en stor sopborste. Suveränt, på nolltid får man undan det värsta!!
  Soligt men lite svalt idag eller vad säger du. Jag gick lång morgonrunda med pojkarna i dubbelvagn som jag ärvt efter min syster. Suveränt, på så sätt kan vi gå lite längre. Min stora pojke hoppar ur ibland och knatar bredvid men kan däremellan få känna sig liten och krypa upp i vagn med frukt och filt.
  Nu tända ljus med bebis i vagnen intill mig!
  Hoppas huvudvärk håller sig borta och du får en fin helg!
  Kramar Anna
  Ps. tack för fina hälsningar inne hos mig. De värmer!!

  SvaraRadera
 3. Hej Suz!

  Helt rätt vännen! Inga dåliga samveten. De leder ingenstans annat än till att vi mår dåligt och livet är för kort för att vi ska gå runt och må dåligt i onödan. Nej, fokusera istället på hur otroligt mycket vi har gjort för kropp och själ under en dag istället för att må dåligt över det vi inte gjorde.

  Jag tycker det är så spännande med er murgröna so blommar så vackert. Häftigt! :)

  Jag hoppas att du fick en strålande fin fredag vännen och att huvudet blev bättre. Och ett bad lät ju helt ljuvligt. Här laddas för morgondagens besök på bokmässan. En av årets höjdpunkter. Och gårdagens fotokurs var galet rolig och inspirerande. :)

  Njut nu av en fin helg tillsammans med de dina och sköt om dig!

  Kram Lotta

  SvaraRadera
 4. Jag har huvudvärk... Om jag tänker att din ska försvinna och så tänker du att min ska försvinna, då kanske det gör det :) Ja städningen kan vänta. Vila och ta hand om dig ordentligt.

  Kram Ann-Louise

  SvaraRadera

Tack för din kommentar! Jättekul att du tittade in här hos mig, hoppas du återvänder:) Kram Suz