torsdag, september 26, 2013

Som en sliten vallmo

 
Sliten, vissen, blek om nosen ... vi kan kalla det vad vi vill. Kroppen har en fantastisk förmåga att visa oss när den tycker att det är nog. Sen kan det vara virus, bakterier, höstmörker eller vad som helst som får oss ur balans. Min kropp svarar med ömma leder, huvudvärk, darrig trötthet och lite febrig känsla. Inte nog för att däcka fullständigt, men nog för att få mig att ge upp alla tankar på några större uppgifter. Och varför inte lyssna på sin kropp, om man har möjligheten till det?
 
Tänker att vila nog är det bästa! Sagt och gjort, eftermiddagarna har vikts åt soffhäng både tisdag och onsdag och idag fixade jag de nödvändigaste uppgifterna på jobbet, handlade lite mat och åkte hem och la mig i soffan igen. Suck! Jag hade mycket hellre haft energi att gå en långpromenad. Solen lyser från en klarblå himmel och det ser fantastiskt ut, därute. Men jag hoppas vila och te i mängder ska kurera mig och att det blir toppenväder även i helgen:)
 
Att slötitta lite på tv och bläddra i några tidningar kan jag ju inte hålla på med i längden! Så lite bloggsurf och kanske en och annan idéslipning kan orkas med också. Hitta lite energikällor som kan ladda mig för hösten.
 
Tänk om vi människor också kunde laddas upp, precis som alla de tekniska finesser vi omger oss med idag. Ibland tror jag att jag hade behövt en sådan där riktig omstart i hjärnan, rensat bort alla överflödiga tankar och onödigt vetande som ligger där och tar plats. När det ploppar upp små rutor på datorskärmen med "Error", då skulle jag också vilja säga stopp och sätta mig lite på tvären! Jag kan inte hantera mer nu, var snäll och starta om mig och vänta tills jag är redo igen.
 
Tror inte jag är ensam om att tänka så ...
 
Ha en go' torsdagskväll!
 
PS. Ser att jag fått en del nya läsare och det är så roligt! Välkomna, hoppas ni ska trivas och jag kommer naturligtvis kika in till er också:)

3 kommentarer:

 1. Ja tänk att kunna starta om. Bara man hinner spara det man vill först. Känner igen symptomen du skriver. Min huvudvärk är svåravslöjad. Jag menar, jag får ofta huvudvärk utan att jag själv tycker att det finns en giltig orsak... Men igår fick jag världens huvudvärk av att böja mig ner när jag knöt skorna. Det kändes som en stor tryckförändring eller hur jag ska förklara det. Började på vänster sida och liksom rann över pannan till höger sida. Och där satt den kvar. Så jobbigt. Och ont.

  Sov gott inatt och hoppas du mår bättre imorgon!

  Kram Ann-Louise

  SvaraRadera
 2. En vacker bild och en underbar tanke. En skön helg till dig! Kram Anita

  SvaraRadera
 3. Klokt att lyssna på kroppen o vila. Sv ang din fråga om kokosfett. Jag själv använder alltid Cocosa som ett kravmärkt kokosfett som jag köper i hälsokostaffären. Det finns två olika en som är smak o luktfri och en som smakar kokos. Jag använder båda dagligen. Har du provat de här? Om inte gör det för de går inte att jämföra med det silvriga paketet som du köper på Ica tex. Annars använder jag smör, olivolja och rapsolja, tyvärr har jag inga andra tips att ge. Kramisar Tina

  SvaraRadera

Tack för din kommentar! Jättekul att du tittade in här hos mig, hoppas du återvänder:) Kram Suz