tisdag, september 03, 2013

Hämta energi

Tockarpsbadet, Sövdesjön
 
Ibland blir det extra viktigt att hämta energi. Idag var definitivt en sådan dag, med ett tungt huvud som förmodligen beror på ett väldigt återhållsamt intag av socker de senaste två dygnen. Och energin som inte ville infinna sig för promenad i gårdagens regnväder. Tack för din pepp, Tatjanis:)
 
Idag rådde ingen tvekan om att ut i skogen skulle jag efter jobbet. En lång och stärkande promenad där jag kunde andas djupa andetag skogsdoft och lyssna på naturens lugna ljud. Vad kan vara mer energigivande? Känna hur skönt det känns att ta ut stegen och tänja kroppens rörelser. Och vädret var fantastiskt, inte lika klarblå himmel som i förmiddags men solen bjöd på skön höstvärme.
 
Så hem igen och fixa till en enkel middag åt mig och dottern. Mannen min är åter på tjänsteresa och får sitta och skaka på ett tåg ikväll. Efter middag på trädäcket och en liten stunds samtal var det dags för dottern att ge sig iväg på dans. Ny termin stundar och prova-på-veckan är i full gång.
 
Tystnaden lägger sig i huset och jag tappar upp ett bad, slår i bittersalt som ska vara bra mot magnesiumbrist och hjälpa mot ömmande muskler och leder. Huden blir i varje fall ytterst mjuk och värken i nacken försvinner nästan helt. Ett varmt bad kan göra underverk.
 
Behagligt avslappnad förbereder jag mig för ett nytt avsnitt av Maria Wern. En kopp te och en bok gör mig sällskap fram till nio, men först en snabbtitt in hos några av mina favoritbloggar:)
 
Önskar er massor av energi för resten av veckan!

4 kommentarer:

 1. Ja varför bor du så långt borta. Hade du bott närmare hade du gärna fått hålla mig sällskap. Fast jag är rädd att vi skulle missat handlingen fullständigt då vi säkert skulle surra hela tiden :) Ett plus är ju att du håller dig vaken :)) Sverige borde varit rund som en ost istället. Lättare då att hälsa på varandra :)

  Skogen är som att befinna sig mitt i energicentrum. Nästa måndag ska jag och en vän vandra lite hit och dit i mina fjäll. Där kokar det av energi. Nästan så att man kan ta på det. Men så känns det väl när man befinner sig på en omtyckt plats.

  Ha det gott där du sitter ikväll. Strax börjar det du vill se :) Tack för din fina kommentar!

  Kram Ann-Louise

  SvaraRadera
 2. Önskar dig detsamma!! Vilket underbart kort!

  Kram

  SvaraRadera
 3. Vilken vacker bild, inget är som kvällssol vid vattnet! Å jag behöver energi... Jag är på konferens, förkyld och har legat sömnlös i natt med min tunga skalle och dag ska jag försöka prestera något... Suck, längtar hem...
  Kram Eva

  SvaraRadera
 4. Maria Wern har varit suveränt bra, vi ska kolla första avsnittet nu i kväll. Och så gå direkt på andra delen efteråt. Klart du får tipsa om utlottningen, kanske det finns fler än du som vill vara med!

  Vacker kvällssol vännen.
  Kramar
  Nettan

  SvaraRadera

Tack för din kommentar! Jättekul att du tittade in här hos mig, hoppas du återvänder:) Kram Suz