tisdag, september 24, 2013

Lugn eftermiddag

 
Jag packade ihop en halvtimme tidigare på jobbet idag och åkte frusen hem till dottern. Grabbade en filt och slog mig ner i soffan tillsammans med henne. Jag somnade en stund men sen tog vi fram en gammal film, Djävulen bär Prada, och drack te. Skönt att få en chans att kurera sig, vårda den där förkylningen som står på lur. Glädjande nog är dottern betydligt piggare, på benen igen och satsar på skola imorgon. Hon tog just en promenad i solen, men det står jag över idag.
 
Hur gick det då med listorna igår? Jodå, det är alltid skönt att få saker ur huvudet och ner på papper. Hjälper mig att få ordning på tankarna, försöka se målen och få dagarna att bli effektiva utan att stressa. Få ihop livspusslet, helt enkelt. Livspussel, vilket ord egentligen. Men lite så kan man ändå beskriva livet - att lägga ihop vardagssysslor, jobb, hobby, motion och allt annat man vill göra och få balans. Där balansen symboliserar att få bitarna att passa ihop.
 
Hösten kan nästan liknas vid en nystart, kanske för att vi i skolåren alltid skaffade ny kalender och hade ett nytt år att planera. Ibland nya ämnen att bita i, andra att genomlida och vissa som vi längtade efter. Jag försöker få in oss på en något hälsosammare livsstil. Inga fanatiska tankar, inga större pekpinnar utan bara små steg mot något bättre mat på tallrikarna. Att sköta om oss, ge våra kroppar en chans att orka bära oss genom livet utan självförvållade krämpor grundade på det vi stoppar i oss. Kikar på antiinflammatorisk kost och har fått lite tips på vägen av en inspirerande australiensare som hjälpt min nacke och dotterns rygg att bli bättre.
 
Det finns också så mycket inspiration att hämta i bloggvärlden och jag ska ut på en tur nu ikväll. Lagom syssla då jag ligger i soffan under filten. Det var länge sedan jag hälsade på hos många av er och ikväll ska jag ge mig tid att läsa ikapp mig:) Vi hörs!
 
Nu blir det lite middag och sen bloggtur!

6 kommentarer:

 1. Bloggar, det låter mysigt, det måste man ta sig tid till ibland, är ju så roligt. Jag har nu varit ute på promenad med hunden och ska nu slå mig ner i soffan och titta på Äntligen hemma.
  Kram
  //bara anna

  SvaraRadera
 2. Ooopps, bloggtur ska det ju stå. Bloggtur låter mysigt, så ska det alltså vara. Dumma iPad som väljer sina egna ord ibland....

  SvaraRadera
 3. Men stackare..Trött och frusen är illa. Jag också. Fast jag nyss varit förkyld och barnen också så verkar det starta om. Vill inte vill inte. Ta hand om dig nu. Jag tycker soffläge och te låter alldeles utmärkt. Jag försöker se om du skrivit något om instagram. Om du har det..Jag har nyss skaffat det själv.

  Kram och krya på er. Ljus och värme till oss frusna och till alla andra också förstås :))

  SvaraRadera
 4. Stundande förkylning låter inge vidare men mys med dottern låter desto bättre!!

  Krya på dig och jag hoppas lipen har anlänt!!

  Kram

  SvaraRadera
 5. Sv: ja nu är det dags att ladda upp med ljus, roligt att du gillar mina. Välkommen med beställning via min mail, så skickar jag så fort jag kan. De flesta modeller finns under fliken Ljus. Finns fler bilder på Kategorier- ljus, till höger på bloggen.
  Kram
  //bara anna

  SvaraRadera
 6. Jag gör som du, packar ihop och går från jobbet , via skolan där jag hämtar dotter och sen direkt till soffan, för usch så krass jag är.. Halsfluss och feber, måste jag ställa in ridlektion idag..
  Härlig blogg du har..

  SvaraRadera

Tack för din kommentar! Jättekul att du tittade in här hos mig, hoppas du återvänder:) Kram Suz