söndag, september 08, 2013

Septemberhelg

 
En helt fantastisk septemberhelg har vi haft i Skåne! Rena sommarvärmen (sådan vi är mer vana vid än det varit i år). Vi hade minsta bilen på service i Simris och fick lånebil att ta in till Simrishamn. Mannen min behövde delta i ett telefonmöte, så vi slog oss ner på ett fik och försåg oss med sconesfrukost och massor med te och kaffe. Det var riktigt skönt att sitta där och läsa, titta på folk och smutta på teet.
 
En solig promenad fick det naturligtvis bli också, bland de små kullerstensbelagda gatorna, Apotekarn's Trädgård och torghandeln. Lite lösviktste fick följa med hem från fiket och när vi hämtat bilen på verkstaden gick färden mot Lilla Vik för lunch på golfrestaurangen där. Helt ok, men inte så elegant som tidigare i somras på Jönåkers golfrestaurang.
 
 
Att bila ute på Österlen kan innebära lite irrfärder för oss ibland;) Vi kör, så att säga, lätt vilse därute och kan aldrig hålla reda på i vilken ordning samhällena kommer. Men med gps i mobilen blir allting mycket enklare! Ändå höll vi på att missa avtagsvägen mot Knäbäckshusen. För vem vill missa denna lilla pärla, när solen skiner från en klarblå himmel.
 
En promenad ner till strandremsan och en bland de små husen. Det är en alldeles speciell atmosfär därute, som jag inte kan beskriva. Den måste upplevas och har ni aldrig varit där kan jag starkt rekommendera att ni besöker detta lilla paradis.
 
 
På kvällen satt vi ute och grillade, njöt innan solen försvann bakom vedbodstaket. En symfoni av sötpotatis, potatis, vitlök, chèvre, skånska kantareller och kravmärkt fläskfilé. Det ska vara gott att leva:)
 
I lördags var mannen min så flitig och grejade i garaget, där han håller på att snygga till. Själv fixade jag lite av städningen men fick också ta och utnyttja hängmattan en stund, kurera halsen och vila lite inför kvällens grill med mina kollegor och deras familjer. Det blev en trevlig kväll med poolbad för dem som kände sig hugade, femkamp, helgrillad gris och väldigt gott rödvin. Så lite trötta är vi idag;)
 
En söndag som vi verkligen inte gjort något vettigt alls. Lite olika ställen i trädgården, med bok, med tekopp eller sovandes;) Skönt! Sådana här dagar måste vi alla få ha ibland.
 
Nu önskar jag alla en god start på kommande vecka!

2 kommentarer:

 1. Å, en helg precis i min smak!! Vilket skönt väder ni haft Suz. Det är så ljuvligt. Ja, en dag vill jag uppleva ditt vackra Skåne just den här årstiden!

  Nu ska jag brygga mig en kopp te och se en bra film med maken.

  Life is good <3


  Stor kram!!
  Lotta

  Ps. Gissa vad jag ställer koppen på ;)

  SvaraRadera
 2. Vilken underbar helg på Österlen. Tack för tipset om Knäbäckshusen där har jag aldrig varit o vi brukar försöka ta oss till Österlen ett par gånger varje år, kul med ett nytt ställe att besöka. Kramisar Tina

  SvaraRadera

Tack för din kommentar! Jättekul att du tittade in här hos mig, hoppas du återvänder:) Kram Suz