måndag, september 23, 2013

Höstfröjd

 
Är inte detta en av höstens fröjder? Kastanjer som faller från träden och bjuder på mjuk yta och vackra  färger. Synd bara att de blir matta ganska snabbt när man tar in dem. Är det någon av er som har tips på hur man bevarar dem såhär blanka och vackra lite längre får ni gärna höra av er! Skulle bli så tacksam för lite tips:)
 
Fantastiskt vackert är det i varje fall att låta dem pryda bordet i en skål, lägga dem i en ljuslykta eller bara lägga ett par stycken på en ljusbricka tillsammans med några lyktor.
 
Tänk att det bakom skalets taggiga yta döljer sig de här mjuka skönheterna!
 
 
 
Har er måndag behandlat er väl? Jag får nog säga att det har varit helt okej för min del, såhär långt. För att vara måndag då. Det är ju som bekant inte min favoritdag i veckan precis. Speciellt inte när man vaknar med en taskig hals, måste fixa lönerna på jobbet, dottern har en jätteförkylning och så har mannen min åkt på tjänsteresa.
 
Men nu sitter jag här vid datorn, med en fantastisk höstsol lysandes in på mig genom terrassdörrarna. En sol som behagade lysa på mig även under en liten eftermiddagspromenad. Ja, det blev bara en liten promenad efter jobbet eftersom jag känner mig lite risig. Men jag ville ändå ha lite skön luft i lungorna och få sträcka lite på benen. Får jag dessutom en sådan söt, liten skörd kastanjer med mig hem som jag fick idag så var det absolut extra värt att ta sig den tiden. Och definitivt bättre än att bara dunsa ner i soffan!
 
Nu ska jag utrusta mig med papper och penna och göra en prioriteringslista. Eller en önskelista. Eller en mindmap. Ni hör ju ... det råder kaos i hjärnan på mig. Men för att räta ut frågetecknen - jag gör en prioriteringslista på måste- och behöver-göras-sakerna. En önskelista på saker jag vill skaffa eller göra. Och en mindmap på alla idéerna som far runt bland alla andra tankar. Så får vi se var dessa får plats på prioriteringslistan ... fortsättning följer. Det kan bli en spännande stund. Måste nog göra mig en stor kopp med starkt te.
 
Ha en bra måndagskväll, alla fina!

2 kommentarer:

 1. Så fint med kastanjer. Jag har inte sett några än men ni är ju lite före där i söder. Hoppas att halsen inte blir värre och dottern kryar på sig.
  Kram

  SvaraRadera
 2. Så fina bilder Suz och inte går det att motstå höstens vackraste frukter inte. Vi har ett gäng med kastanjeträd och snart kommer jag stå där och fylla fickorna med dessa bruna små glädjespridare. Höstkänsla med stort H. :)

  Usch, höstförkylning är inget roligt alls. Hoppas att du och dottern kryar på er snabbt. Ta hand om er!

  Lycka till med din lista Suz. Här hemma listas det också mycket just nu. Så mycket att få ordning på nu när jag blir egen. För att inte tala om hur jag ska få tiden att räcka till för allt som jag vill och måste. Så det blir lista här med. ;)

  Sköt om dig vännen och ha en fortsatt fin vecka. Här står både fotokurs och bokmässa på schemat denna vecka. Spännande! :)

  Kram Lotta

  SvaraRadera

Tack för din kommentar! Jättekul att du tittade in här hos mig, hoppas du återvänder:) Kram Suz