onsdag, september 11, 2013

Höstlöv och fruktskörd

 
Så är vi framme vid den där tiden på året då trädens löv skiftar över i de allra mest fantastiska färger! Jag kan inte nog förundras över naturens skådespel och njuter i stora drag av vackra, klara höstdagar precis lika mycket som en fin sommardag.
 
I trädgården har vi i år förärats med massor av frukt på både plommon- och äppelträden. Här bakas plommonkaka, kokas marmelad/sylt och chutney på plommon. Snart är det äpplenas tur och då kommer kanel- och kardemummadofterna blandas med äpple och vanilj. Mmm!
 


Kärleksörten börjar också få färg och hasselnötterna hänger vackert på sin buske. Viktoriaplommonen har också underbara färger och äpplena, av sorten Ingrid Marie, hänger förmodligen alldeles för tätt på det lilla trädet med grenar som dignar.

Jag måste säga att jag tycker det har varit en lite märklig period efter semestern. Sommarvarmt länge, inga som helst tankar på höstkläder, inomhusvistelse och tvsoffan. Men nu blev det plötsligt bra mycket mer höst, bara efter en natt med regn och åska.

Och jag känner mig lite av banan, så att säga. Efter att ha gått i sommartempo bra länge kastade jag mig in i att koka höstgryta, baka och koka chutney på en och samma gång. Blandat med fotografering av nya varor till webbutiken och ett försök till matplanering. Ja egentligen hade jag behövt planera tillvaron också lite bättre. För just nu känns det som om jag är lite här och lite där och pysslar med både ditten och datten på en gång - och jag bara avskyr att ha det så!

Jag behöver struktur för att känna att något verkligen blir gjort. Och jag känner att det är en återkommande punkt, jag har skrivit om det här förut. Undrar varför jag har så svårt att hålla mig till god planering när det gäller mig själv och här hemma, när jag är oerhört strukturerad på jobbet? Gång på gång hamnar jag i samma situation ... tror jag vill för mycket.

Måste bestämma mig för vad jag vill helt enkelt. Men enkelt, nej det är det inte!

Kram från mig!

5 kommentarer:

 1. Längtar tills vi får egna plommon på trädet vi satte förra året. Njuter också av hösten tom idag när det regnade.Barnen på jobbet sprang och hoppade i vattenpölar, så härligt att se dem.
  Åh vad jag känner igen mig i din ostrukturerade hemmatillvaro. Men det är nog så att vi vill för mycket och fort ska det gå. Ikväll har jag prioriterat ett löppass och att ta reda på tvätten... och bakat fröknäcke och så behöver jag ju också matplanera så mannen kan handla i morron..jaja kvällen är inte slut än.
  Ha det gott!
  Kram.

  SvaraRadera
 2. En till här som känner igen det där med dålig struktur på tillvaron hemma. Märkligt att det är så.....
  Kram
  //bara anna

  SvaraRadera
 3. Hej Suz!

  Ja, vilken härlig tid som väntar nu med allt höstmys och nog känns det att hösten är här nu. Framförallt att det blir mörkt så tidigt på kvällen.

  Även här njuter vi av all lycka som dignar i träden just nu. Nog känner jag mig rik att kunna gå ut och plocka mina egna äpplen till en äppelkaka när andan faller på.

  Jag tror att de flesta av oss känner oss ostrukturerade på hemmaplan emellanåt. Och kanske är det så det får vara helt enkelt. Vi kanske inte orkar ha hela vårt liv strukturerat och planerat. Kanske till och med behöver lite ostruktur får vår själ. ;)

  Här hemma håller jag på att strukturera upp mitt nya arbetsliv och det är både spännande och skrämmande. Men allra mest det första. :)

  Ta hand om dig vännen!

  Kram Lotta

  Ps. Tusen tack för det fina kortet! Vad glad jag blev och det kunde inte ha kommit mer lägligt. För nog piggar post upp alltid när man är sjuk. :) Tack för din omtanke vännen.♥

  SvaraRadera
 4. hösten när den är som bäst, alla ljuvliga färgskiftningar den höga klara luften, ljuvligt. ha en fin fredagskväll. Kram

  SvaraRadera
 5. Det där med att vilja mer än man mäktar med känner jag så väl igen.
  Fint inlägg! Höst och Äpplen är något speciellt, så mysigt!

  Stor kram och Ta väl hand om dig i höstrusket!
  Christina

  SvaraRadera

Tack för din kommentar! Jättekul att du tittade in här hos mig, hoppas du återvänder:) Kram Suz