lördag, november 23, 2013

Livets goda

tumblr.com
 
Vi är mitt emellan höst och vinter. Ömsom det där riktigt blöta regnet som letar sig genom plaggen och gör oss kalla långt in i själen och ömsom frostnupna morgnar med en himmel färgad så vackert att det nästan gör ont. Vi åker karusell mellan plus- och minusgrader och vinden viner runt husknuten.
 
Nu är det fullt upp men jag har ju gett mig sjutton på att vifta bort de där smådjävlarna som sitter på mina axlar. Det går sådär, men jag lär mig undan för undan. Igår hade jag en toppendag i köket och lagade finmiddag till kvällen. Gav mig själv en heldag med fix och trix så att vi hade en trerätters som innehöll både pilgrimsmusslor, oxfilé och kanel- och vaniljglass med mera, med mera. Och gott i glasen naturligtvis. Jag njöt verkligen av dagen. Tog det lite lätt med städningen och fokuserade på maten istället. Att sen min underbare man kom hem och tog hand om dammsugaren toppade ju liksom det hela på ett helt oslagbart sätt. Ni som varit med mig ett tag vet ju att vi inte är alls på samma våglängd - dammsugaren och jag;)
 
Och nog njöt vi av kvällen också, mysigt och trevligt. Och gott blev det också, jag fick klart godkänt:)
 
Idag inledde vi med lyxfrukost tillsammans med mina föräldrar (som var här med husbilen), sen försvann mannen på båtupptagning, jag röjde i köket och sen tog dottern och jag en promenad i solen. Har också hunnit med en rejäl omgång julkort och nu börjar det likna något, ska se om jag kan härja lite med kameran imorgon så att ni kan få lite smakprov. Härligt att få några timmar vid mitt pyttelilla kreativitetsbord! När jag sitter där och pysslar kommer det alltid ännu fler idéer om allt mellan himmel och jord. Behöver nog skaffa en idébok att ha där, annars glömmer jag bort alla briljanta tankar igen.
 
Nu ville dottern att vi skulle se en film hon hittat så det är inspelning på gång av både Så mycket bättre och Downton Abbey. Det senare är det bara jag som ser och jag tror bestämt jag smyger upp imorgon bitti, lagar mig en stor kopp gott te och slår mig ner i soffan för en brittisk stund.
 
Ha en fortsatt fin lördagskväll!

2 kommentarer:

 1. Vilken härlig helg ni njuter av! En riktig Suz-helg. Njut och du, strunta i de där smådjävlarna. De har ingenting i ditt liv att göra. Det är du som är chef över ditt liv. Ingen annan. Så lås in smådjävlarna i en låda och släng bort nyckeln. Gör det som du mår bra av och strunta i resten.

  Ha det mysigt imorgon tillsammans med Downton. :)

  Kram på dig

  SvaraRadera
 2. Suz.....det låter jättehärligt! En bra kombo som jag brukar säga :)

  Önskar en skön söndag också!

  Varm kram
  Lotta

  SvaraRadera

Tack för din kommentar! Jättekul att du tittade in här hos mig, hoppas du återvänder:) Kram Suz