tisdag, juli 31, 2012

Intensiv semesterstart, del 2


När våra gäster åkt hemåt kändes det lite tomt och konstigt i huset ... kanske inte så märkligt när vi helt plötsligt bara är tre igen efter att ha varit nio några dagar!

Solen värmde gott och vi tog en tur med cabben och gjorde oss ärende till Ystad där vi köpte sushi med oss hem. Trötta men nöjda intog vi kvällsmaten på terrassen och njöt en stund av solen. Men lugnet varade inte så länge - nu påbörjas nästa semesterprojekt! Nämligen byta tak på vårt uterum.


Märkte att det kliade i fingrarna på mannen, han ville komma igång med jobbet så länge det fina vädret höll i sig. Så han inledde med att såga bort nedersta delen av taket längs hela den ena sidan. Takrännan ska bytas och plåtar sättas i, innan arbetet med de nya takplattorna tar vid. Massor med jobb och det har skett i både 30 gradig värme med klarblå himmel och fullt ösregn. Mannen min är så flitig och effektiv, jag försöker serva så mycket det går. Bär och hantlangar, fixar fika men bidrar tyvärr inte så mycket med klättrandet.


Igår hade vi en "mellandag" med städning och flytt av möbler - den första sidan blev nämligen klar i söndags! 22.30 klubbade mannen i sista listen:) med ficklampa i ena handen ... se så ljus och fin höger sida är! Kanalplast på plats och förhoppningsvis ska vi slippa kondens nu och rent estetiskt ser det också mycket renare ut med mindre antal reglar.

Men idag vet vi knappt om vi ska skratta eller gråta!!! Andra sidan av taket påbörjad och nu är det "same procedure as last" - takrännebyte först ... vilket inte var toppen just idag. Det har nämligen regnat som om himlen var öppen, tror faktiskt inte vi har fått så mycket regn på väldigt länge:(  Förberett regnskydd till trots, vi kunde inte hindra regnet att nå uterumsgolvet.

Kameran är ju inte det första man tänker på i läget när man bär hinkar med vatten ut ur uterummet! Men det måste ha varit en syn för gudarna när jag, iklädd gummistövlar och regnjacka, moppar golvet i uterummet och bär ut hink efter hink med regnvatten! Mannen gör vad han kan uppe på taket för att hindra vattnet från att fullkomligt forsa in ... vi kan absolut tänka oss bättre semesternöjen! Det är i de här lägena jag får tanken om att det inte alltid är bra med en händig man som ska göra allting själv ;) I ur och skur ...

Gissa om det blir hemlagad middag ikväll? Not ... Leffes ligger på lagom avstånd och sen blir det säkert mer jobb. Prognoserna säger uppehåll ikväll och även imorgon - låt oss hoppas att de har rätt! Och mannen längtar tillbaks till de 50 grader vi mätte i solen i uterummet i fredags, eller om det möjligen var i torsdags ... alla dagar ser likadana ut, det är bara vädret som skiftar.


Lite välkomna avbrott tar jag mig emellanåt - som att fixa smaskiga baguetter till lunch eller ta hand om nyplockade kantareller som fina kompisen B's mamma plockar åt oss. Eller så stjäl jag en stund på terrassen när solen tillåter, löser lite sudoku och försöker få lite färg på min ganska bleka kropp medan mannens gräsklipparnerv måste få sitt.

Så, kära bloggvänner, jag ber er ha överseende med att jag inte hunnit kommentera era inlägg. Jag har kikat in som hastigast till er och njuter av era fina bilder och texter, återkommer till er för jag vill så väldigt gärna lämna lite avtryck hos er också! Tack för era fina och uppmuntrande kommentarer hos mig, jag blir så jätteglad att ni inte gett upp på mig:) Tack alla fina, ni är för goa! Hoppas ni har en alldeles underbar sommar och njuter i massor!

Det blir förhoppningsvis lite ledigt för oss också, så småningom. Vi har ju åtminstone en konsert nästa vecka som vi inte vill missa. Och en hotellvistelse. Och ett Stockholmsbesök. Och ett "bo-på-lantgård-hos-goda-vänner-besök". Och så skulle jag väldigt gärna vilja hinna med att njuta lite hemma också, utan något husfix!

Kramar till er alla!

3 kommentarer:

 1. Suz....njut av er härliga semester! Det är så roligt att du skriver och visar fina bilder. Ingen stress att hinna med "bloggrundor".


  Wow, så mycket kantareller...guldgruva!

  Ha det fortsatt skönt. Mycket trevligt står på programmet ser jag.

  kram!

  SvaraRadera
 2. Det blir så fint, duktiga ni. Tänkt ut lite renoveringsprojekt till ni kommer (inte så svårt) golvläggning, tapetsering, altanbygge, hur länge kan ni stanna? :)

  SvaraRadera
 3. Hej Suz!

  Men så tokigt att ni tänkte komma den enda helgen vi stänger i sommar.
  Vi åker till Köpenhamn på modemässan just den helgen.
  Hoppas att du har möjlighet att komma på besök en annan gång.

  Vilket underbart stort uterum ni har..och goda mumsiga smörgåsar..
  Önskar dig en riktigt skön semester!

  Kram Maria/Biskopsgården

  SvaraRadera

Tack för din kommentar! Jättekul att du tittade in här hos mig, hoppas du återvänder:) Kram Suz