söndag, oktober 26, 2014

Färg - fotoutmaning vänner emellan

 
Färg är alldeles fantastiskt uppiggande, speciellt den mörka årstiden. Då köper jag gärna blommor i starka och mustiga färger. Som de här Fairtrade och Rosa bandet blommorna som fick följa med hem i torsdags.
 
Lite trixigt att fotografera orange, rött, lila och blått. Har alltid problem med att få de "rätta" nyanserna när jag fotograferat lobelia, lavendel, pioner, rosor och andra vackra ting i dessa färger. Men den här gången blev det faktiskt just precis den färgen jag var ute efter. I varje fall ser det ut så på min skärm. Tog en stund att få till rätt skärpa, men skam den som ger sig. Vi kör helt oredigerat idag.

 
Men färger kan ju också vara lite mer dämpade och lugnande, som här ovan. Beige, grått och marint. Lägg till svart, vitt och möjligen något kaki och så jeansblått i olika kulörer, så har ni de huvudsakliga färgerna i min garderob. Ska det livas upp med färg någon gång blir det med korall och rött. Jag kan sträcka mig till det vinröda, åt bordeaux men inte längre. Då trivs jag bäst. Tråkigt säger kanske någon, men lugnt och långlivat för mig.
 
För övrigt livsfarligt att ha dottern med sig på shoppingrunda, hon hittade hur många tröjor som helst till mig i fredags. Visserligen till nedsatt pris, hon är en fena på att nosa upp dem där, men ändå. Och vem kan motstå frestelsen när man hittar de där fynden, som minsann inte skiljer sig mycket från de där riktigt dyra märkena, men till ett mycket överkomligare pris. Vi var på shoppinghumör, vad kan jag säga:) För ett tag sedan hittade jag en snygg, tunn tröja med något lite motiv och små stenar på. Dyr design för någonstans uppåt vanvettiga fyrsiffrigt - inte ok för min plånbok och kvalitetsmässigt tyckte jag absolut att det kändes oskäligt dyrt! Skulle aldrig falla mig in att köpa, men när det dyker upp en liknande sak hos kedjorna, då känns det mer ok för min del. För mig spelar det ingen roll vad det står i nacken, huvudsaken jag tycker det känns som ett skäligt pris och jag gillar plagget. Men vi är alla olika och det gillar vi. Olika plånböcker och tankar om dem också antar jag. Men nu gled jag totalt ifrån ämnet för dagen ... so, back on track!
 
Färgerna i vår inredning hemma visar samma lugna tendens. Ek, vitt, grått, beige, mörkbrunt och svart. Jag tycker det är vilsamt och kan ibland sätta till någon accent i färg, när jag känner för det.


 


Men något som sticker ut har vi ändå vågat oss på. Som här, med en härligt röd fåtölj i vår stora hall som går i ett med allrummet och köket. Den är så skön att sitta i, men används tyvärr alldeles för sällan.
 

 
Dessutom vågade vi oss på att i en vinkel i allrummet måla en liten fondvägg i en mörkt bordeaux nyans (inte i närheten av den röda fåtöljen dock!). Passar fint till farfars gamla möblemang, en rolig mix av gammalt och nytt.
 
Det här var mina tankar om färg och hur de spelar in i min tillvaro. Vill ni se fler bidrag kikar ni in hos Maria O, som delar utmaningen med Kristina.
 
 
Önskar er en fin söndag<3
 

 

11 kommentarer:

  1. Fin söndag till dig och den rosen var verkligen helt fantastisk. Kram Karin

    SvaraRadera
  2. Vilka härliga färgsprakande foton du bjuder på! Här finns också en röd fåtölj som hamnat i ett hörn där den lyser upp, men som sällan eller används!
    Önskar dig en fin söndag!
    Kram M.E

    SvaraRadera
  3. Halloj!
    Fåtöljen i rött, så snygg!
    Ha d gott Kram Arja

    SvaraRadera
  4. Fint inlägg om färg!
    Och jag håller med dig om kläder och märken. När jag var yngre, för så där en 25 år sedan, och gick på gymnasiet hade jag några riktiga märkesfreakar i klassen. Men mitt motto var redan då "Hellre 2 tröjor än 1 Lacoste". Så det kör jag på än :-)
    Kram Helén

    SvaraRadera
  5. Men jag älskar den röda fåtöljen!!
    Åhh, så härligt att krypa upp i den.
    Kram Hannis

    SvaraRadera
  6. Härlig inlägg Suz, rosorna är ju fantastiska - underbara!!!

    Ha en finfin söndagkväll,

    KRAM - Tatjanis

    SvaraRadera
  7. Vilket feel good inlägg du fick till. Kläder och färg i en härlig mix av inredning. Jag har också varit ute på shopping. Hittade tyvärr inte mycket. Jag vet inte varför men ........ Borde kanske låna med mig din dotter. Min stora son gillar shoppa men bara till sig själv. Vilken underbar fåtölj där borde du slå dig ner med en bok och en kopp te. Kanske behöver den få en ny plats. När väntar novemberlov och vi tänker dra iväg till stugan. Härligt!
    Sköt om dig vännen! Kram Kristina

    SvaraRadera
  8. Vilket härligt inlägg med mysiga bilder. Tänker som Kristina att din fina fåtölj är som gjord för en kopp te och en bra bok.
    Kram Maria

    SvaraRadera
  9. Så härlig din fåtölj är. Lite färg är pricken över i. Så smakfull din garderob är. Ha en fin kväll Kram Pernilla

    SvaraRadera
  10. Viket underbart inlägg!! Så härligt med dina bilder och ord i en suverän mix.
    Kramen

    SvaraRadera
  11. Ja, verkligen Suz, ett underbart inlägg med vackra bilder! Älskar färgerna du visar och håller med dig. En lugn bas och så helt rätt (och uppiggande) att ta i lite här och där. Jag resonerar så både vad gäller inredning och kläder. SÅ snygg fåtölj!
    Ljuvliga rosor också!

    KRAM

    SvaraRadera

Tack för din kommentar! Jättekul att du tittade in här hos mig, hoppas du återvänder:) Kram Suz