söndag, oktober 12, 2014

Höst för mig - fotoutmaning vänner emellan

 
Idag är det fotoutmaning "Vänner emellan" hos Maria och Kristina. Temat för dagen är "Höst för mig". För min del är det självklara valet höstfärgerna i trädgården. Det är det absolut bästa med hösten. Löven som skiftar i rödbruna nyanser, kärleksörten som går i lila och vinrött och en och annan kaprifol som dröjer sig kvar.
 
 
Det är höst för mig. Att njuta av färgerna medan de fortfarande dröjer kvar, för snart är det mesta bara grått och brunt. Och en liten tendens till tungsinthet kan dyka upp i mitt inre. Då gäller det att plocka fram alla medel för att ta sig igenom den här perioden utan att bli tråkig både för mig själv och min omgivning. Att få slå sig ner med en feelgoodbok vid en värmande brasa. Mysa med familjen. Ja, sånt som gör gott i själen helt enkelt.
 

 
De här bilderna är tagna i veckan och visst är det underbara färger! I fredags var gräsmattan full av löv men behövde också klippas och mannen min gjorde en insats. Den kommer åter fyllas av löv (mest från grannarnas trädgårdar faktiskt, som har stora träd) och det är ju också höst för mig/oss. Att räfsa och samla löv i mängder, inte så roligt men om inte gräsmattan ska må för dåligt är det bara att göra en insats.
 
 
Solen är naturligtvis ett viktigt inslag en fin höstdag. Den ger färgerna ännu mer stuns och dess strålar kan värma våra ansikten på ett lika härligt sätt som de första solstrålarna gör en vacker vårdag. Men nu är det mer vemodigt. Vi flyttar in och drar oss lite tillbaka. Men det kan också vara skönt. Hösten kan faktiskt få lov att representera lite vila från många måsten.
 
 
Men det är klart, åtminstone om man är funtade som jag och mannen min, då ska det städas och rensas lite först. Innan vi får slappa med tända ljus och kanske en värmande brasa. Det finns alltid något projekt på gång och nu är det förrådet som ska få sig en omgång. Och ena klädkammaren här inne. Fast jag tycker det är ganska okej. Jag har faktiskt kommit in i en rensarperiod. Har planer för att gå igenom de flesta ställen i huset och ta en ordentlig rensning. Och nu när dottern äntligen har fått sin efterlängtade fåtölj på plats i sitt rum och gjort det riktigt mysigt hos sig, då är det andra ställen som ska få lite uppmärksamhet.
 
Men vi tar en sak i taget. Och har slapparstunder emellan. Mysa, läsa, titta på någon bra film, gå på bio ... det finns en hel del som passar bra att göra på hösten. Och att få ändra om lite här hemma är också roligt. Som sagt, något litet projekt är alltid på gång;)
 

 
Inte minst äta gott - det är ett livsviktigt inslag! Njuta av värmande soppor och grytor som fått puttra på spisen och sprida härliga dofter i huset. Eller långkok i ugnen, pulled beef, pulled pork eller pulled chicken med olika tillbehör. Något gott i glasen och så kanske något litet sött efteråt.
 
Summerar höst för mig och konstaterar att det är färgerna, myset, ljusen och maten som bär mig genom höstmånaderna. Och det faktum att mörkret har gjort sitt intåg och höstvindarna emellanåt sveper hårt runt husknuten kan vi bara acceptera. Gilla läget och göra det bästa av det.
 
Vill ni ser fler bidrag i söndagens utmaning - kika in här.
 
Ha en fin söndag, nu väntar brunch med familjen<3

PS. Ljuset på bilden kommer från Anna. Och jag är säker på att dottern snart visar bilder på sitt rum på sin blogg sofiejohansson.

17 kommentarer:

 1. Så fina höstbilder. Du beskriver hösten fint. Jag känner också att jag behöver en paus och bara få dona lite inne istället. Ha en fin dag Kram Pernilla

  SvaraRadera
 2. Vackra bilder! Och du får hösten att låta mysig, jag som inte gillar den så värst mycket! :)
  Kram Jennica

  SvaraRadera
 3. Så fina bilder du har fångat hösten med och visst här en god soppa till hösten. Regnkram Karin

  SvaraRadera
 4. Härliga höstbilder, höstens färger är underbara . Kram Åse

  SvaraRadera
 5. Halloj!
  Vilka fina höstbilder och en bra tolkning som jag instämmer i :O)
  Ljuset är otroligt vackert!
  Ha d gott Kram Arja

  SvaraRadera
 6. Vilka färger och en höstmänniska kan bara instämma i det du skriver :)
  Kram Maria

  SvaraRadera
 7. Fint bidrag!!

  Skönt med rensar-ryck. Det är så grymt befriande att få bort saker man inte behöver. Som att andas ny luft!
  Kram Hannis

  SvaraRadera
 8. Fina bilder och fina ord om hösten! Du har en jättetrevlig blogg! Fin kväll till dig! Kram Lena

  SvaraRadera
 9. Vilket härligt höstinlägg du bjuder på!
  God mat och nya projekt håller gråa dagar på avstånd!
  Kram M.E

  SvaraRadera
 10. Vilka vackra bilder! Jag älskar hösten så länge den inte regnar bort och det har den ju verkligen inte gjort! Annas ljus är superfina!

  Kram

  SvaraRadera
 11. Underbara bilder Suz, verkligen fantastiska. Jag har ju bara sett er trädgård i sommarskrud men kan tänka mig att den är magisk så som du beskriver den... Otroligt vackra bilder i alla fall.

  Ha en fin kväll!!

  KRAM - Tatjanis

  SvaraRadera
 12. Vilken underbar trädgård du har att följa alla årstiderna i.
  Härligt att ha gemensamma projekt med mannen och hoppas att er brunch blev god

  Ha en fin vecka. // Lissen

  SvaraRadera
 13. Fint bidrag till hösten! Underbara höstbilder och mjuka ord.
  Önskar dig en fin fortsättning på veckan!
  Kramen

  SvaraRadera
 14. Du har verkligen fångat hösten på bästa sätt. Stor kram Kristina

  SvaraRadera
 15. Så fina höstbilder! Och så fin blogg dottern har. Kram Anita

  SvaraRadera
 16. Härliga höstbilder att vila ögonen på!

  SvaraRadera
 17. Underbara höstmotiv! När hösten är som vackrast.

  SvaraRadera

Tack för din kommentar! Jättekul att du tittade in här hos mig, hoppas du återvänder:) Kram Suz