torsdag, oktober 16, 2014

Ta en stunds vila

 
Hej vänner! Idag är det verkligen höst, regnet strilar ner och himlen är jämngrå. Men det är inte hela världen, det är ju ganska normalt den här årstiden. Även om vi inte älskar det kan det inte jämföras med när det hällregnar en sommardag då vi förväntar oss solsken och ljumma vindar. Då har man ju all anledning att känna sig lite sviken av vädergudarna.
 
Nu kan det istället kännas fullständigt legalt att krypa ner under filten när jag kommer hem från jobbet. Tända de där nyinköpta batteridrivna ljusen (tack I för att du ville agera skickebud) och inte vara rädd för att somna från dem. Och nej, de är inte original för dryga tusenlappen utan kopior från billighetsvaruhuset till det facila priset av åttio riksdaler för alla tre! Batteri tillkommer visserligen, men en liten söt fjärrkontroll kom med på köpet.
 
 

Jag tar, för ovanlighetens skull, mig själv på orden och gör just det - kryper ner under filten. En kopp te, en kanelbulle och en bok. Har inte ett dugg dåligt samvete. Trots att jag både kunde städat huset och rensat bland krukorna och ställt upp dem på nya hyllorna som mannen min skruvade upp igår. Jag längtar faktiskt efter att få ordning på det, men jag är trött i huvudet efter en kämpig dag på jobbet med uppgifter som snudd på ger mig magkatarr. Som tur är har jag min lediga dag imorgon och kan fixa både det och annat.
 
Men för säkerhets skull ställer jag in mobilens larm, ifall jag skulle somna. Jag måste ju hinna göra mig iordning för att fira morbrors 80-årsdag! Vad tiden går ... och på lördag firar vi fasters 65-årsdag. Jag vill inte riktigt gå med på att vi alla åldras och att tiden måste gå så fort, men det är inte så mycket att göra åt mer än att ta vara på den. Så lite vila nu för att vara social och trevlig ikväll är helt på sin plats.
 
Och hur tar man vara på tiden bättre än att ta en stund och lyssna på sig själv. Lyssna inåt, låt det ta tid och reflektera över hur du tycker att det är viktigt att spendera din tid. Spring inte med i ekorrhjulet hela tiden. Fundera över vad som är viktigt för dig. Plötsligt har idag blivit igår och den kommer inte tillbaka.
 
Må gott och sköt om er<3 


4 kommentarer:

 1. Så duktig du är på att rå om dig själv. Det behöver jag bli bättre på. Ha en fin kväll på kalaset. Kram Pern

  SvaraRadera
 2. Det är så viktigt att ta de där små stunderna och bara få vara. Låta tankarna segla iväg så långt bort de vill och njuta av nuet.
  Kloka ord!
  Ha en fin kväll!
  Kram
  Pia

  SvaraRadera
 3. Tänker att det är bra att ta tillvara på de små ögonblicken. Tiden går fort och ju fler stunder där det lilla tas tillvara, desto mer berikat är tillvaron.

  SvaraRadera
 4. Det gjorde du väl alldeles rätt i, att du tog dig tid att krypa ner under filt och mysa. Jag är rätt bra på att göra det jag med, däremot är jag väldigt bra på att få dåligt samvete över att jag gör det och så tänker jag på allt jag borde gjort istället. Så jovisst, duktig på att inse att jag behöver krypa ner under filt, men när jag gör det så är jag duktig på att inte ta tillvara på stunden...dumt! :)
  Kram Jennica

  SvaraRadera

Tack för din kommentar! Jättekul att du tittade in här hos mig, hoppas du återvänder:) Kram Suz