måndag, oktober 06, 2014

Söndag på Österlen

 
"Mästarna bakom glaset" heter en utställning som pågår på Österlen fram till den 2 november. Denna blev målet en solig söndagstur med goda vänner och våra cabbar. Fyra ställen med vacker glaskonst besöktes först och sedan rullade vi mot Kivik för att kika på årets äppeltavla och intaga en god lunch på Buhres.
 
Både svenska och internationella glaskonstnärer ställer ut sin konst i olika tekniker och det är fascinerande att se hur de kan få fram de mest otroliga saker och effekter. Intressant att se även om man inte är fanatiskt intresserad av glas. Häpnadsväckande också att det står glaspjäser värda flera hundra tusen bara utplacerade si sådär, att vem som helst egentligen skulle kunna gå fram och ta i dem! Inget att rekommendera för nervösa småbarnsföräldrar.
 
Det är roligt att ha ett mål när man ger sig ut för en åktur, inte bara köra iväg för att äta lunch eller fika någonstans. Vi fick uppleva en dos kultur och historia under dagen och det är absolut inte att förakta. Tack I, för att du nosat reda på den här lilla pärlan som tog oss ut på vägar vi aldrig färdats och tack HG för att du körde först och guidade väg.
 
Ha en fin fortsättning på veckan!
 


2 kommentarer:

 1. Vilken härlig tur. Roligt med konstrunda. Ha en fin kväll Kram Pernilla

  SvaraRadera
 2. Hej Suz!

  Vilka fina bilder du bjuder på och vilken härlig söndag ni fick. Perfekt väder för att köra cabbe dessutom. :) Idag är det en helt annan sak dock. Här blåser det och regnar hej vilt just nu. Och åska ska tydligen vara på ingång. Hu! Kan man snabbspola fram till onsdag istället? ;)

  Sköt om dig kära vän och hoppas att du får en riktigt bra dag.♥

  Kram

  SvaraRadera

Tack för din kommentar! Jättekul att du tittade in här hos mig, hoppas du återvänder:) Kram Suz