onsdag, oktober 15, 2014

Avkoppling - dagens bloggutmaning

 
Då var det onsdag igen och bloggutmaning hos Tatjanis. Avkoppling är dagens tema. Vad som är avkoppling ibland kan bli fullt av krav och allt annat än avkopplande emellanåt. Bakning är en sådan sak för mig. Vid några turer på nätet för ett tag sedan, bland bloggar och recept, blev jag så sugen på att baka Kärleksmums. Halverade mitt vanliga recept eftersom vi absolut inte borde stoppa i oss sånt här i parti och minut ... 
 
 
 
... men blir man sugen så blir man:) Annat är det när det ska bakas på kommando, till födelsedagar eller när jag lovar något till kaffet fastän jag inte alls är säker på att jag just vid det kommande tillfället är sugen på att baka! Visst är det märkligt när det där fenomenet krav och kravlöst kommer in i bilden?
 
Som att läsa böcker, vilket också oftast är otroligt avkopplande för mig. Jag är en sådan som läser det mesta och njuter av det, både romaner, självbiografier, deckare och kokböcker.  Men nog minns jag fortfarande hur det var i skolan, när vi fick en bok i handen som vi inte själva valt. Läsa, recensera och ibland till och med skriva ett sammandrag eller hålla ett litet föredrag. Då var det inte alltid så kul och avkopplande, när alla kraven radades upp.
 
Och skriva, där har jag ytterligare ett tydligt exempel. Jag har alltid älskat att skriva och under årens lopp har jag skrivit om glada saker, skrivit mig igenom tyngre händelser och många gånger använt de skrivna orden att bearbeta både glädje och sorg. Otroligt avkopplande och ett oslagbart sätt att rensa huvudet ordentligt. Men när en uppgift läggs framför mig, då blir det ofta tvärstopp.
 
Så jag kan lugnt konstatera att om något ska vara avkoppling för mig behöver det vara helt kravlöst, på mina villkor så att säga. En bra bok vid brasan, ett bad, att få ligga kvar och dra mig en söndagsmorgon, att skriva ett blogginlägg, röra ihop en kaka, baka ett bröd, ta en promenad eller bara mysa med familjen. Avkoppling är nog vad vi väljer att göra det till.
 
Vill ni se fler bidrag, kika in hos Tatjanis.
 
Nu kör vi på med onsdag hela dagen, rosa månad och viktig kontroll ska göras idag! Alltid lika nervös innan svaret har kommit, men skulle inte på några villkor utebli från min undersökning.
 
Ha en fin dag<3

5 kommentarer:

 1. Visst ska det vara kravlöst. Håller med. Fin tolkning. Hoppas det går bra för dig idag Kram Pernilla

  SvaraRadera
 2. Så är det verkligen!
  Kravlöst är ett måste. Jag blir helt fantasilös när jag ställs under "det här ska du göra så här nu", då är det inte avkoppling.

  Alltså, kärleksmums...Det är min absoluta favorit!
  Kram Hannis

  SvaraRadera
 3. Även hos mig är bakning avkopplande. Så gott med kärleksmums.
  Hoppas det gick bra på kontrollen, kram Suss

  SvaraRadera
 4. Åhh, vad gott med kärleksmums! Det är verkligen en av de bästa kakorna! :)
  Och kravlöst är ett måste....annars blir det ju liksom ingen avkoppling...
  Kram Jennica

  SvaraRadera
 5. Så klokt inlägg, precis så tror jag det är för väldigt många. Vilka smaskiga bilder ;) Vi bakade just kärleksmums förra veckan, Linus älskar dem.
  Önskar dig en fortsatt fin dag!
  Kram Pia

  SvaraRadera

Tack för din kommentar! Jättekul att du tittade in här hos mig, hoppas du återvänder:) Kram Suz